Uusi mahdollisuus

Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.

Hautaan vaipuvien joukosta sinä toit minut takaisin elämään.

Elämä tahtoo olla haasteellista. Uskon löytäminen voi olla vaikeaa ja uskossa pysyminen vielä vaikeampaa. Vaikka sinnittely uskossa jotenkuten sujuisi, voi Jumalan tahdon tekeminen olla välillä ylivoimaisen vaikeaa. Muistamme Joonan, jonka piti mennä Niniveen julistamaan kansalle parannusta. Hän koki sen kiusalliseksi ja vaikeaksi ja halusi paeta.

Oletko sinä koskaan Joonan tavalla kulkenut sivupolkuja ja vältellyt Jumalan teitä? Minä olen. Luopioaikani jälkeen en millään tahtonut uudistua. Viihdyin maailmassa liian hyvin. Jälkeenpäin sitä on vaikea ymmärtää, sillä olinhan hyvin onneton.

Luopumuksen tiellä voi joutua kokemaan sellaisia vaikeita asioita kuin Joonakin. Elämä on kuin valaan vatsassa mätänisi: on pimeää, on kuvottavaa, on vaikea saada kiinni mistään toivosta. Tulevaisuus on synkkä, kuoleman ajatukset valtaavat mielen. Itsetuhoisuus – se kalvaa.

Kuinka ihanaa, että kala viimein oksensi Joonan rantahietikolle. Minunkin pahoinvointini kasvoi niin suureksi, että maailma oksensi minut takaisin auringon alle – valoon. Kuulin Jumalan sanaa ja aloin lukea Raamattua. Toivo heräsi. Tunsin, kuinka voimakkaasti Jumalan henki veti minua takaisin elämän tielle. Olin herätyksessä monta vuotta, mutta ennen pitkää ratkaisu oli tehtävä.

Sinäkin saatat käydä tätä Jaakobin painia läpi tänään. Saatat olla kyllästynyt meren aalloilla keinumiseen, krapulaisiin aamuihin, toivon rippeisiin, joihin tartut. Olet väsynyt haaveilemaan samoja turhia haaveita. Olet alkanut rukoilla ja avata korviasi Jumalan puheelle.

Hyvä. Jumala onkin etsinyt sinua. Hän on uskollisesti kaivannut sinua takaisin laumaansa. Hän on hyvin lähellä sinua nyt – hänen sylinsä on auki kuin tuhlaajapojan isällä.

Pietari todisti vielä pitkään ja kehotti kuulijoita: »Pelastautukaa näiden kierojen nykyihmisten keskeltä.»

Jeesus pelastaa tänäkin päivänä. Hän uudistaa pois poikenneita. Hänen verensä puhdistaa omantuntomme kuolleista teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa.

Ps.30:4, Apt.2:40 UT2020, Hepr.9:14 UT2020.

Copyright © 2023 Simo Papunen