Uskovan luonne

Hän vahvistaa elinvoimaani hyvillä teoillaan, ja minä uudistun, kohoan siivilleni kuin kotka.

Jos uskoontulo vaatii normaalin hengellisen syntymän, uskoon tulleiden hengellinen kasvu on myös elintärkeää. Emme kypsy tuottamaan hedelmää ja luomaan pohjaa elämäntyöllemme, jos emme kasva. Kasvun tulee tapahtua hengellisellä alueella, mutta myös luonteessa. Oikeastaan nämä kytkeytyvät yhteen. Näemme tästä esimerkin Jaakobin elämässä. Jaakob valitti vaimoilleen:

Tehän tiedätte, että minä olen parhaani mukaan palvellut isäänne, hän sen sijaan on petkuttanut minua ja muuttanut palkkaani kymmenen kertaa. Jumala ei kuitenkaan ole antanut hänen tuottaa minulle vahinkoa.

Laban petti Jaakobia jatkuvasti, joten tämä olisi voinut suuttua ja katkeroitua, jopa kostaa. Jaakob kasvoi kuitenkin uskossaan eikä lähtenyt koston tielle. Hän luotti Jumalaan ja saikin nähdä, että Jumala palkitsi häntä ja hyvitti hänelle Labanin juonittelut.

Mekin saamme kokea vastaavia koetuksia, kun meitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Näissä kokemuksissa meillä on mahdollisuus kasvaa uskossa ja kasvaa luonteina. Jumala tuntuu löytävän meille sopivia vastustajia – aina vaan hankalampia, aina vaan erilaisia. Itse koemme, että Paholainen niitä lähettää. Kuka tietää, mutta vastaan voi tulla käärmeitä, kanoja, susia ynnä muita. Käärmeiden ominaispiirre on, että ne ovat myrkyllisiä. Kanat suosittavat meille, että kuljemme pää alaspäin emmekä odota elämältä mitään tavallista apetta enempää. Sudet purevat ja raatelevat, niihin ei oikeastaan auta muu kuin pakeneminen. Varikset ovat aina raakkumassa kuin ihmiset, jotka valittavat koko ajan, näkevät aina huonot puolet kaikista asioista.

Hengellisen elämän selviytyminen näistä vastuksista merkitsee pääsemistä eteenpäin ja luonteen kypsymistä siihen, että olemme entistä valmiimpia varsinaisen elämäntehtävämme suorittamiseen.

Kannattaa siis valita ihmiset, jotka otamme ystävyytemme piiriin. Suosikaamme uskon ihmisiä, jotka elävät elämäänsä kotkan tavalla. He pyrkivät aina ylemmäksi ja olemaan parhaita siinä, mitä tekevät. On parempi viihtyä ihmisten kanssa, joilla on jaloja päämääriä ja jotka tukevat meitä meidän tavoitteissamme. Kannattaa karttaa porukoita, joissa suositaan helppoa elämää, viihdettä ja huvituksia eikä pyritäkään mihinkään jumalisiin tavoitteisiin. Karttakaamme seuraa, jossa aina muita parjataan, etsitään vikoja toisista, ollaan kostonhimoisia ja nähdään kaikki asiat kielteisessä valossa. Älkäämme yhtykö ennustuksiin, joissa luvataan onnettomuutta, synkkiä aikoja ja Jumalan tuomioita. Luotetaan Herraan, joka on uskollinen uskollisia kohtaan.

Herra palkitsee aina oikeamielisyyden ja uskollisuuden.

Copyright © 2023 Simo Papunen

1.Moos.31:6-7, 1.Sam.26:23.