Uskon energia

Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa.

Kun huusin sinua, sinä vastasit, annoit sydämeeni voimaa ja rohkeutta.

Usko ei ole vain viisautta ja ymmärrystä, se on myös voimaa. Usko antaa energiaa kuin ruoka ja takaa jaksamisen. Uskon ansiosta voimme ponnistella eteenpäin, vaikka väsymys pyrkisi valtaamaan mielen.

Raamatun opettaminen on tärkeä palvelutyö, koska se jakaa tätä uskon energiaa. Sananjulistus kaikkineen on tarkoitettu valamaan meihin uskoa ja sen mukana voimaa. Sanan selittäminen toimii vähän kuin voimalaitos, joka jauhaa sähköä. Kun esimerkiksi vesivoimaa muunnetaan sähköksi, se voidaan johtaa jokaiseen kotiin ja sitä voidaan hyödyntää kaikkialla. Sama tapahtuu Jumalan sanan kohdalla. Kun se uskossa sulautuu meihin, me saamme sen kautta voimaa vaeltaa Jumalan tahdossa. Olemme kuin sähkölaite, joka toimii.

Olemme oppineet kännykän kautta, miten huolella sitä pitää ladata, että se on aina käytettävissä, kun sitä tarvitaan. Hoidamme omaa matkapuhelintamme kuin pientä lasta. Vilkuilemme tavan takaa, koska sitä pitää taas syöttää. Muistin puhdistaminen on kuin vaipan vaihtoa. No niin, nyt se taas rääkyy ja vaatii minua juoksemaan sen luo…

Uskonelämän hoitaminen on vähän samanlaista. Ei sitä voi jättää hyllylle pitkäksi aikaa tai se lopahtaa. Uskoa pitää ladata sydämeen viipymällä sananjulistuksen äärellä tai lukemalla Raamattua tai ammentamalla voimaa rukouksesta. Monille on aivan välttämätöntä pitää yhteyttä toisiin uskoviin ja sillä tavalla ladata uskon akkua.

Isälläni oli maatila. Se sähköistettiin samoihin aikoihin, kun Suomi itsenäistyi. Sain tietää, että isälläni oli tavallisen sähkön lisäksi mahdollisuus käyttää voimavirtaa. Haettiin naapurista iso sähkömoottori lainaksi ja kytkettiin se vaikkapa puimakoneeseen. Kun moottori sai voimavirtaa, se jaksoi pyörittää puimakonettakin. Ääni oli tietysti sen mukainen: se mourusi kuin iso kissa ja kun puimakoneeseen syötettiin tukku puitavaa viljaa, se ärjäisi kuin ukkonen.

Kunpa Jumalan kansa täällä Suomessa saisi jälleen kokea, mitä Jumalan voimavirta saa aikaan. Niilo Ylivainion aikana siitä saatiin esimakua. Tiedämme, että evankeliumi sinänsä on valtava voima. Sen kautta ihminen voi pelastua ja uudestisyntyä elävään uskoon. Syntiset ihmiset muuttuvat perin pohjin – siinä on jo ihmettä kerrakseen. Mutta on syytä myös rukoilla, että Jumala vahvistaisi sanansa sitä seuraavien merkkien, ihmeiden ja voimatekojen kautta, jotta kaikki kiinnostuisivat hengellisistä asioista ja Jumalan valtakunnasta ja saisimme tähän maahan herätyksen. Paavali saarnasi Efesoksessa, ja kerrotaan sellaista, minkä soisi tapahtuvan Suomessakin jonkun Jumalan palvelijan kautta:

Tätä jatkui kaksi vuotta, niin että kaikki Aasian maakunnan asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset, saivat kuulla Herran sanan. Jumala teki ennennäkemättömiä voimatekoja Paavalin kätten kautta.

Fil.4:13, Ps.138:3, Ap.t.19:10-11.