Puhtaalta pöydältä

Sinulla on tulevaisuuden toivo: lapsesi palaavat asuinsijoilleen, sanoo Herra.

Yhtä lailla on viisaus sinulle hyväksi: kun löydät sen, sinulla on tulevaisuus, toivosi ei raukea tyhjiin.

On hyvä, kun saamme tarpeen tullen tilaisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Kun annamme elämämme Herralle, saamme anteeksi entisen elämän pahat teot ja saamme aloittaa uuden elämän puhtaalta pöydältä. Jos tätä ei meille suoda, tehdään karhunpalvelus evankeliumille. Olen valitettavasti saanut todistaa tilanteita, joissa ei ole huomioitu henkilön parannuksen tekoa ja uuden elämän alkamista, vaan on edelleen painostettu parannukseen synneistä ja ’jättäytymiseen’. Eräs järjetön repliikki kuului näin: ”Mitä tämä lampaiden määkiminen sitten on? Kun aiheeton syyttäminen yhä jatkui, se oli sitten olevinaan ’määkimistä’. Kyllä Raamattua osataan siteerata väärin ja käyttää julmaan lyömiseen!

Pidetään evankeliumi voimassa. Pidetään silmät ja korvat auki, että kuulemme, mitä Hengen maailmassa tapahtuu. Annetaan uskoon tulleille mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä.

Ihminen on sillä tavalla rakennettu muutenkin, että välillä on hyvä saada kokea jotakin uutta: on saatava ostaa uusi auto, vaihtaa asuntoa, remontoida kesämökkiä, vaihtaa työpaikkaa, vaihtaa jopa ammattia. Minä olen muuttanut elämäni aikana lähes 20 kertaa, vaihtanut työpaikkaa 10 kertaa, ajanut elämäni aikana montaa autoa, mutta ostanut niistä vain yhden. Vaimoa en ole vaihtanut enkä oikeastaan seurakuntaakaan – sen suhteen olen ollut sinkku vuodesta 1987!

Tunnen aika ajoin voimakasta tarvetta uudistaa jotakin nurkkaa elämässäni. Niinpä olen luonut 2000-luvulla noin 20 eri verkkosivua, joista useimmat ovat nyt telakalla – olemassa mutta aktiivista ylläpitoa vailla. Jotkut olen poistanutkin. Olen koonnut kirjoituksistani yli 10 kirjaa. Monet luovat ihmiset tekevät vastaavasti oman harrastuksensa kanssa: he kutovat uusia mattoja, maalaavat uusia tauluja, säveltävät uusia lauluja. Monet taas toteuttavat uusia matkoja, ottavat uuden lemmikin, sisustavat kotinsa uudestaan, löytävät uusia harrastuksia.

On virkistävää saattaa jokin työ päätökseen ja aloittaa uusi työ. On myös virkistävää päättää vanha vuosi ja aloittaa uusi vuosi. Toivomme että uudesta vuodesta tulee vanhaa parempi. Odotamme uusia siunauksia, hyviä käänteitä, unelmiemme toteutumista. Vähintäänkin pandemian selättämistä.

Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Ja kaikki menneet murheet on unohdettu, niitä ei enää missään näy.

Julistan sinulle Hengen kautta, että tuleva vuotesi on siunattu, saat jättää taaksesi painolasteja, unohtaa entisiä murheitasi, jättää taaksesi häpeän tunteita, saat kokea kuinka synnin valta murtuu, saat aloittaa uusia projekteja, toteuttaa Jumalan suunnitelmia, päästä voitolle vastustajistasi, murtaa esteitä, avata uusia ovia, kokea eteenpäin menemistä, nousemista uudelle tasolle – pääsyä lähemmäksi unelmiesi saavuttamista! Siunattua uutta vuotta 2022 sinulle – Jeesuksen nimessä!

Jer.31:17, Sananl.24:14, (Vrt.1.Sam.15:14), Jer.29:11, Jes.65:16.