Muuta huolesi rukoukseksi

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Huolissaan oleminen ei muuta mitään, mutta rukous muuttaa. Kun Jumala ei heti vastaa, hän testaa sinua ja haluaa saada selville, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. On hyvä kysyä itseltään: kuinka kauan vietän aikaani somessa tai tv:n ääressä verrattuna rukoukseen? Kuinka kauan käytän aikaani netin selaamiseen, tv-sarjojen katsomiseen ja elokuviin verrattuna Raamatun lukemiseen ja hiljentymiseen?

En halua painostaa ketään uskon suorittamiseen (itsekin voisin tuota suhdelukua vähän parantaa), mutta rukousvastauksissa on usein selvä painotus: Jumala vastaa sinulle tärkeisiin asioihin. Hän vastaa, kun voi todeta, että pyyntösi ei ollut vain satunnainen mielijohde, vaan sen taustalla oli syvä huoli tai asia oli sinulle muuten äärimmäisen tärkeä.

Rukoilen usein, kun kirjoitan näitä postauksiani, että Pyhä Henki antaisi minulle eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä puhuttavaksi kansalle. Pyyntöni perustuu Jeesuksen omaan ohjeistukseen:

Jeesus sanoi vielä: ”Kuvitelkaa, että joku teistä menee keskellä yötä ystävänsä luo ja sanoo: ’Veli hyvä, lainaa minulle kolme leipää. Eräs ystäväni poikkesi matkallaan luokseni, eikä minulla ole tarjota hänelle mitään.’ Toinen vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua. Ovi on jo lukossa, ja minä olen nukkumassa lasten kanssa. En minä voi nousta antamaan mitään.’ Mutta minä sanon teille: vaikka hän ei nousisikaan antamaan toiselle leipää pelkkää ystävyyttään, hän kuitenkin tekee sen, kun tämä hellittämättä pyytää, ja hän antaa niin paljon kuin toinen tarvitsee.

Painopiste asettuu sanaan ’hellittämättä’. On osattava pyytää tosissaan ja toistettava asia riittävän monta kertaa. Siitä Jumala tietää, että asia on meille sydämen asia, ehdottoman elintärkeä ja numero ykkönen.

Rohkaisen siis sinuakin kääntämään huolesi anomiseksi, rukoilemaan voivottelun sijasta ja kiittämään jo etukäteen, että Herra on armollinen ja vastaa. Panemme toivomme Jumalaan, joka antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme. 

Jos rehellisiä olemme, voimme katsoa menneitä päiviä ja muistaa, että aika moni asia oli alkujaan rukousvastaus: terveys, koulutus, työpaikka, puoliso, lapset – plus kaikki hengelliset lahjat!

Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen. 

Tänään siis voimme kerätä kimpun ruusuja sydämemme puutarhasta ja viedä ne Kristukselle kiitollisina hänen armostaan.

Fil.4:6-7, Luuk.11:5-8, 1.Tim.6:17, Room.10:12.