Siunattu ihminen

Siunattu olkoon sinun älysi ja ole siunattu sinä itsekin, kun varjelit minua tekemästä tänään veritekoa etkä antanut minun kostaa omin käsin.

Jumalan erityinen siunaus tulee jokaiselle, joka jättää kostamatta. Daavid antaa meille tärkeän opetuksen, kun hän jätti kostamatta Nabalille. Daavidkin – niin hyvä mies – oli valmis kostamaan, mutta Abigail tuli naisen vaistoillaan väliin ja esti Daavidia. Daavid sai myöhemmin soveltaa oppimaansa Saulin kanssa, kun tämä kävi tarpeillaan sen luolan perällä, jossa Daavid miehineen piileksi.

Seurakunnassa tapasin vanhemman miehen, joka oli ollut sodassa lääkintämiehenä. Eräs upseeri oli häntä kovistellut sen vuoksi, että tämä palveli aseettomana. Upseeri nöyryytti häntä pahasti ja uhosi, että tuollaiset saisi ampua. Kävi kuitenkin niin, että upseeri haavoittui rintamalla ja samainen lääkintämies osui häntä auttamaan. Lääkintämiehen kristillinen moraali joutui koetukselle. Hän kiukustui upseerille ja hänen asettaan heilutellen sanoi: ”Jos minä en olisi rauhan mies, minä laskisin läpittes sun omalla pistoolillas eikä kukaan saisi tietää – luulisivat vihollisen ampuneen!” Lääkintämies kuitenkin hillitsi kiukkunsa, sitoi upseerin haavat ja toimitti hänet hoitoon.

Kostaminen on inhimillistä. Koston tunteet ja nöyryytyksen maksaminen takaisin ovat vahvoja tunteita, joita on vaikea hillitä. Tämä kiusaus on paha myös kristityille. Meidän pitäisi kirkkaasti ymmärtää, mikä on Jumalan tahto. Tilanteen tullen olemme valmiimpia antamaan anteeksi ja kohtelemaan vihamiehiäkin armollisesti.

Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: ”Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan” — näin sanoo Herra.

Ole siis siunattu, hyvä lukijani, kun jaksat olla kostamatta. Sinä olet kärsinyt monenlaista nöyryytystä, kestänyt huonoa kohtelua, joutunut ikävään valoon parjausten tähden. Sinua on syrjitty pahasti. Sinä olet joutunut kestämään ilkivaltaa ja kotirauhan häirintää. Sinä olet kuitenkin säilyttänyt kristillisen moraalisi ja jättänyt kostamatta. Siunattu sinun asenteesi ja siunattu sinä itsekin, siunattu sinun kotisi ja perheesi – Jeesuksen nimessä.

Sananl.19:22 KR38, 1.Sam.25:33, (1.Sam.24), Room.12:19.