Sen aika on lyhyt

Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta — Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt. 

Sinulla on nyt vaikeaa ja vihollinen hyökkää kimppuusi, koska ratkaisevat hetket lähestyvät ja Jumalan voima ilmestyy sinun avuksesi pian. Sinä saat nähdä odottamattoman käänteen elämässäsi. Vaikka olet aina uskonut Jumalan ihmeisiin, se mitä tapahtuu, ylittää odotuksesi. Sillä on seurauksensa: myös vihollinen on liikkeellä. Se haluaa lyödä sinut maahan vielä kerran, jos suinkin voi.

Daavidin kohdalla tapahtui suuri takaisku, kun hän oli sodassa Saulia vastaan joutunut maanpakoon filistealaisten keskelle. Ei riittänyt, että joutui vainotuksi omien taholta, nyt jo filistealaisetkin häätivät hänet pois. Onko tämä sinulle tuttua? Takaisku takaiskun jälkeen. Tuntuu kuin vaikeudet kasautuisivat ja kävisivät ylivoimaisiksi kestää. Tässä kiusatussa olotilassa sydän huutaa Jumalan puoleen ja mitä tapahtuukaan, kun Daavid palaa kotiin? Kotikaupunki Siklag löytyy hävitettynä!

Kun Daavid ja hänen miehensä tulivat kaupunkiin, se oli poltettu ja heidän vaimonsa, poikansa ja tyttärensä oli viety vankeina pois. Silloin Daavid ja hänen sotilaansa puhkesivat itkuun ja itkivät, kunnes eivät enempää jaksaneet.

Sinäkin olet saanut kokea vihollisen armottomuuden ja hän on lyönyt sinut maahan niin julmasti kuin on osannut. Hän on kerännyt vihansa voimaa juuri silloin, kun sinun elämäsi on ollut muutenkin ahtaalla. Sielunvihollinen on valmis tuhoamaan sinut, mutta Jumala sentään valvoo vielä kaikkea. Sinä saat olla turvassa, mutta uskosi on likimain murtunut. Daavidin tavoin sinäkin itket ja sinun pitää vielä ottaa vastaan läheistesi vihaiset sanat.

Mutta mitä opimme tästä synkästä kertomuksesta? Opimme, että jos joudumme pahaan ahdinkoon, myös voitto on lähellä. Jumala on liikkeellä – sielunvihollisen hyökkäykset ovat todiste siitä. Jumalan suunnitelma sinun elämääsi varten tulee käännekohtaansa ja sinä saat lohdutuksen, joka ylittää kaikki toiveesi. Sinä saat nousta uudet portaat, astua sisään uusista ovista, ottaa haltuusi uusia tehtäviä. Sinä saat nousta uudelle tasolle, uusiin mahdollisuuksiin ja uuteen vastuuseen. Sinun voitelusi vahvistuu, sinun voimasi kasvaa. Tämä on Jumalan lahja sinulle, suuri armon osoitus ja sinä tiedostat kyllä: – kunnia siitä kuuluu Kristukselle.

Mikä olikaan se käännekohta, joka toteutui Daavidin elämässä. Paitsi että hän sai vaimonsa ja lapsensa takaisin, hän sai kahden päivän kuluttua kuulla uutisen: Saul oli kuollut. Daavid oli palannut sotaretkeltään voitettuaan amalekilaiset ja oli majaillut kaksi päivää Siklagissa.

Asiat alkoivat edistyä vyöryn lailla. Vain joitakin viikkoja myöhemmin: Juudan miehet tulivat ja voitelivat Daavidin Juudan heimon kuninkaaksi. Tuotapikaa Daavid oli koko Israelin kuningas.

Tiedä siis, että sielunvihollinen ei sinua vihaa mistään vähästä asiasta. Käytä hänen vihamielisyyttään peilinä ja näe siitä kirkas tulevaisuutesi.

Ps.126:4, Ilm.12:12, (1.Sam.29), 1.Sam.30:3-4, 2.Sam.1:1, 2.Sam. 2:4.