Lähimmät epäilijät

Veljetkään eivät näet uskoneet häneen.

Jos Jeesus sai osakseen ylenkatsetta lähipiiriltään, mitä odottaisit omalla kohdallasi? Haluan rohkaista jokaista, joka tekee hengellistä työtä ja kärsii vastaavasta ilmiöstä, olemaan vahva ja kestämään läheistensä ylenkatse urheasti. Oikeastaan Jeesus kehotti iloitsemaan siitä:

Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille.

Kun sinä saat Jumalan kutsun johonkin työhön ja siihen varatun armoituksen, saat myös samalla työhösi kuuluvan vastustuksen. Sukulaisillasi on suuri taipumus ajatella, että se nyt on vaan meidän esko, se on ollut tuollainen hiukkasen omituinen koko ikänsä, sitä nyt ei kannata ottaa kauhean vakavasti… Meidän simoko? Sillä nyt on noita kirjallisia töitä ollut maailman sivu, kuka niitä nyt jaksaisi lukea – omakustanteita… Jaa, meidän lissuko? Onhan se sitä rättibisnestä pyöritellyt siellä lähetyksen kirpparilla, ihmettelen vaan, kuinka kauan se sitä jaksaa…

He saavat Jumalan ihmiset tai sellaisiksi elämäänsä suuntaavat tuntemaan itsensä merkityksettömiksi tai vähän hurahtaneiksi. He saavat aikaan tietynlaisen syyllisyyden tunteen ja tuntuvat esittävän toiveen, että kunpa nämä ihmiset tulisivat tolkkuihinsa ja jatkaisivat kiltisti elämäänsä niiden nuottien mukaan, joita muutkin ovat toteuttaneet. Heillä on valmiina rooli, johon jokainen tulisi istuttaa.

Mutta sinä olet kuullut Jumalan kutsun ja se ei jätä rauhaan. Et pysty unohtamaan sitä, teeskentelemään ettei sitä ole, et jaksa aina kiertää sen ohi. Se mietityttää aina vaan ja haluat käydä työhön käsiksi. Ymmärrät hyvin Paavalia, joka sanoi: en voinut olla tottelematta taivaallista näkyä. Pusket siis läpi väkijoukon, kestät heidän ylenkatseensa ja halveksuntansa ja vähät välität kiltteydestä. Aiot mennä eteenpäin ja maksaa hinnan. Olet valmis luopumaan monista asioista ja ihmisistä, jopa läheisistäsi. Sinä otat heihin etäisyyttä, koska he eivät tue sinua.

Ole siunattu – Jeesuksen nimessä! Sinunlaistesi varassa Jumalan valtakunta menee eteenpäin, evankeliumi valtaa sydämiä, elävät vedet virtaavat. Ja vielä saat nähdä, että vastustajasi joutuvat häpeään.

Jes.35:6, Joh.7:5, Luuk.6:22-23, (Ap.t.26:19), (Luuk.14:33).