Uuden mahdollisuuden aika

Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.

Olen kuullut monta kertaa trendikkään kehotuksen ”Carpe Diem!” – tartu hetkeen. Mikäs siinä – elämässä tulee vastaan hetkiä, jolloin pitää toimia. Jokin aikaikkuna on auki vain hetken. Jos ei silloin toimi, ei saa uutta tilaisuutta.

Lapset elävät tässä hetkessä. Läsnäolo tässä ja nyt on tärkeä elämäntaito ja lapsille luontainen. Elämä opettaa sitten vähitellen myös odottamista, heti toimimisen sijasta vähän rauhallisempaa etenemistä. Elämä opettaa panemaan tämän hetken tarpeen sivuun ja hidastamaan vauhtia, miettimään ja harkitsemaan, lykkäämään toteutusta, suunnittelemaan asioita toteutettavaksi viiveellä. Elämä opettaa aikuistumista. Siinä on sekä hyvät että huonot puolensa.

Jeesus toi meille kadotukseen tuomituille syntisille uuden mahdollisuuden: hän antoi tilaisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Uudestisyntynyt ihminen on aivan kuin lapsi toisen kerran. Nyt Jumalan henki inspiroi ja johdattaa hyviin tekoihin. Saamme elää Hengen johdatuksessa ja toteuttaa Jumalan tahtoa sisäisen inspiraation mukaan. Se on myös tarttumista hetkeen, läsnäoloa tässä ja nyt, hengen virrassa kulkemista. Kykyä tehdä oikeita tekoja oikeaan aikaan.

Mutta uskoon tuleminen ei vielä takaa hurskasta elämää. Joudumme monenlaisiin koetuksiin, joissa punnitaan meidän kykymme elää uskon mukaan. Joudumme toistamiseen kasvun tielle, missä myös harkinta ja itsehillintä nousevat arvoonsa. Jos pääsemme kasvussamme eteenpäin, löydämme omat lahjamme ja armoituksemme ja sitä mukaa kutsumustyön Jumalan valtakunnassa. Opimme tekemään määrätietoisesti työtä jonkin tavoitteen hyväksi.

Vihollinen laittaa kapuloita rattaisiin ja syyttää entisen elämän virheistä. Se mitätöi kaiken uskon. Se joskus onnistuu masentamaan uskovan niin että tämä kokee epäonnistuneensa. Jokin paha asia voi nousta keskiöön. Mieli ja ajatukset keskittyvät koettuun epäonnistumiseen – ”pahaan virheeseen”. Masentunut uskova voi juuttua paikalleen. Hän ei uskalla ajatella tulevaisuuttaan valoisana ja onnellisena, sillä tuo musta pilvi pimentää häneltä koko taivaan.

Mutta elämä ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Menneet virheet eivät hallitse tulevaisuutta. Väärät valinnat eivät voi mitätöidä sitä, mitä Jumalan Poika on luonut tulevaisuuttamme varten. Jeesus voi antaa uuden mahdollisuuden.

Sinäkin saat nostaa pääsi. Saat katsoa luottavaisesti eteenpäin. Menetit ehkä tilaisuutesi, et osannut tarttua hetkeen, armon lyhyt aikaikkuna umpeutui etkä saanut uutta tilaisuutta. Mutta Jumala on nähnyt kipuilusi ja haluaa nostaa sinut ylös kuopastasi.

Jumala on asettanut uuden määräpäivän, ”tämän päivän”. Hänhän on paljon myöhemmin Daavidin suulla lausunut edellä mainitut sanat: – Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne.

Sinä saat uuden mahdollisuuden. Sinä saat toteuttaa kutsumuksesi. Sinun tilaisuutesi uudistetaan. Et ole lopullisesti epäonnistunut, et ole vielä laiminlyönyt mitään, mitään ei ole menetetty. Herra Jeesus ojentaa sinulle kätensä, nostaa sinut ylös masennuksestasi, valaa sinuun uskoa ja luottamusta, antaa Jumalan voiman tukea sinua. Ota siis vastaan Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja rakkaus, sillä sinut on kutsuttu pyhien joukkoon rakentamaan hänen valtakuntaansa.

Hepr.4:16, Hepr.4:7.