Lapsen perintö

Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.

Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu.

Lapset perivät vanhempansa ja Jumalan lapset perivät siunauksen. Vanhan liiton aikaan siunaukset olivat sidottuja lain noudattamiseen. ”Jos kuuntelet tarkasti, jos teet, jos muistat, jos noudatat” – niin sitten saat siunauksia. Uuden liiton ihmisinä meitä ei velvoita mikään sääntö tai laki tai määräys. Siunauksen saamisen ehtona on vain ”jos uskot”.

Vanhan liiton aikaan oli ohje, että piti kääntyä pyyntöineen Salomon temppeliin päin ja silloin oli mahdollista saada rukousvastaus. Nyt uuden liiton aikaan voimme kääntyä Jeesuksen puoleen kaikissa tarpeissamme. Kristus on meidän temppelimme, me olemme hänen kansansa. Usko saa aikaan ihmeitä:

Jeesuksen nimi ja usko siihen antoi voimaa tälle miehelle, jonka te näette ja tunnette. Usko, jonka Jeesus antaa, on tehnyt tästä miehestä terveen, niin kuin te kaikki näette.

Niinpä sinulle on varattuna rajattomasti siunauksia, kun uskot Jeesukseen. Siunattu on sinun kohtusi hedelmä. Siunattu sinun kotisi ja perheesi. Siunattu on sinun peltosi ja metsäsi. Kun palvelet Herraa Kristusta, olet loputtomien siunauksien äärellä, koska olet loputtoman rikkaan Isän lapsi.

Siunattu on sinun hengellinen elämäsi. Siunattu sinun kutsumustyösi. Jeesuksessa on siunattu myös sinun vaikutuspiirissäsi elävät ihmiset. Sinun siunauksesi ansiosta he saavat nauttia hyvästä elämästä, terveydestä ja turvatusta toimeentulosta. Sinun siunauksesi ansiosta heidän liiketoimensa menestyvät lamankin aikana. Sinun siunaavat kätesi kutsuvat taivaan enkeleitä heidän matkalleen. Heidän lapsensa saavat elää onnellisina ja heistä tulee vahvoja ja pärjääviä, kun heillä on elävän uskon perintö.

Siunattu on uskon tie, siunattu Jeesuksen seuraamisessa toteutunut elämänkaari. Siunattu on elämäntyö, joka on tehty Hengen voimassa.

Jumala on myös antanut Kristuksessa meille perintöosan, niin kuin hän oli suunnitellut ja ennalta määrännyt – hän, joka saattaa kaiken tapahtumaan tahtonsa ja päätöksensä mukaisesti.

Matt.5:8 KR38, Ps.16:6, (2.Moos.15:26), (1.Kun.8:29,35,38,44,48), Ap.t.3:16, Ef.1:11.