Väärintekijät juuritaan maasta

Ihmiset ovat sanoneet: ”Mahtaako sinusta koskaan tulla mitään?” Mutta Herra sanoo sinusta: ”Sinä saat toteuttaa minun suunnitelmiani ja minä itse huolehdin, että sinä pääset maaliin ja täytät ne teot, jotka minä olen sinulle valmistanut. Sinä pystyt mihin vaan, kun minä sinua autan.”

Ihmiset ovat sanoneet: ”Sinulla ei ole tarpeeksi lahjoja”. Mutta Pyhä Henki sanoo: ”Minä varustan sinut lahjoillani. Minä neuvon sinua, minä annan sinulle runsaasti viisautta, että sinä osaat viedä läpi minun hankkeitani. Minä siunaan sinua niin että sinun hankkeesi menestyvät.”

Ihmiset katsovat sinua ja sinä olet heidän silmissään mitätön ihminen, joka ei koskaan saa aikaan mitään merkittävää. Mutta Herra sanoo: ”Sinä olet minun palvelijani ja sinun kauttasi minä osoitan kirkkauteni. Minä siunaan sinua niin että sinä saat jättää pysyvän jäljen tämän sukupolven keskelle. Sinä et jää unohduksiin, sinun elämäntyösi ei jää piiloon, vaan minä pidän huolen, että sinun vaivannäkösi tuottaa satoa.”

Ihmiset sysivät sinua ja käskevät sinun väistyä sivuun. Heidän mielestään sinä olet tarpeeton ja vain häiritset seurakunnan elämää. Mutta Herra sanoo: ”Sinä olet minun lähettämäni ihminen ja sinä saat häiritä seurakunnan elämää, sillä juuri sitä varten minä sinut lähetin heidän keskelleen. Minä koettelen heitä sinun kauttasi, minä tutkin heidät tarkoin, minä saan selville sinun kauttasi, ovatko he uskossaan aitoja vai teeskentelevätkö he. Sinun tulee todistaa minulle, millaisia he ovat. Minä siunaan sinua, että sinä kestät heidän äksyilyjään. Vielä sinä saat olla minun luotettava todistajani.”

Ihmiset sanovat sinusta: ”Mennään taas ärsyttämään häntä ja naureskelemaan sitä hölmöä”. Mutta Pyhä Henki sanoo: ”Minä pidän huolen siitä, että sinun maineesi palautetaan, sinun syyttömyytesi nousee kuin aurinko ja sinun oikeutesi loistaa kuin keskipäivä. Minä puolustan sinua ja sinä saat päästä rauhaan. Mutta nuo sinun sortajasi katoavat ja pilkkaajasi häviävät, kaikki väärintekijät juuritaan maasta – tämä on siunaus, jonka vanhurskaat saavat.”

Ef.1:3, (Ps.37:6), (Jes.29:20).