Elämäsi tähtihetki

Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen sanoman ja sanoo Siionille: — Sinun Jumalasi on nyt kuningas!

Oletko huomannut, miten Raamatun kertomuksissa – noissa suurissa tarinoissa – on epätoivon hetkiä? Kun Jaakob oli keskellä elämänsä suurta huipennusta, hän joutui tilanteeseen, missä hän valitti: Minun elämäni on pelkkää surkeutta! Tai muistatko, kuinka Noomi valitti Ruutin kirjassa: Älkää kutsuko minua enää Noomiksi, vaan Maraksi, sillä Kaikkivaltias on koetellut minua ankarasti. [Nimi Noomi merkitsee ’onnellinen’, Mara ’onneton’.] Ja kuitenkin menossa oli  poikkeuksellinen tapahtumasarja, jossa luotiin Israelin kansalle kuningashuonetta – Daavidin sukulinjaa! Entä Joosefin tilanne juuri ennen kuin hänestä tuli koko Egyptin maan valtias? Hän virui vankilassa kaikkien unohtamana. Tai muistatko Elian, kun hän vaipui epätoivoon Isebelin uhkausten takia, vaikka oli juuri saanut toimia Jumalan voiman kanavana Karmel-vuorella? Kenties olet pannut merkille Paavalin epätoivon, kun hän rukoili Herraa ottamaan pois pistävän piikin ruumiistaan? Paavali oli sentään merkittävä Jumalan mies, pakanain apostoli, meidän kannaltamme voi jopa sanoa Raamatun tärkein henkilö Jeesuksen jälkeen.

Raamattu on kirjoitettu meille opiksi – mitä siis opimme näistä?

Vastaus on yksinkertainen: jos olet tänä päivänä uskossa ja haluat palvella Herraa koko sydämestäsi, mutta olet syystä tai toisesta epätoivoinen, sinun on syytä katsoa tilannettasi uskon silmin ja luottaa Jumalaan, että hän tekee, mitä sydämesi odottaa ja kääntää sinun tilanteesi vielä voitoksi. Hän voi todellakin kääntää tappion voitoksi, mullistaa elämäsi tilanteet päälaelleen, hän voi ilmestyä niin että epätoivo vaihtuu iloksi, suru onneksi, menetys rikkaudeksi.

Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.

Hän voi antaa sinulle uudet silmät ja sinä alat nähdä asiat uudessa valossa, sinä voit nähdä, miten lähellä sinun elämäsi huippukohta on, että sinä et todellakaan elä elämäsi surkeinta aikaa, vaan sinä elät Jumalan suunnitelman korkeimmalla huipulla. Sinä vaellat siellä, missä tuulee kovaa, missä pilvet purjehtivat vastaan, missä on yksinäistä, mutta missä myös Jumala on lähellä ja läsnä. Sinä saat nähdä, että sinulla on voimallinen Jumala, joka ei hylkää omiaan. Hän nostaa ja kantaa, hän puolustaa sinua, hän antaa sinulle voimaa täyttää ne teot, jotka on sinulle valmistanut. Sinä saat viedä kutsumuksesi onnistuneeseen päätökseen.

Kiitetty olkoon Herra, joka sen tekee! Hän on heikoissa väkevä. Hänen ylistystään soivat kiitosvirret.

Jes.52:7, 1.Moos.42:36, Ruut 1:20, (1.Moos.40:23), (1.Kun.19:4), (2.Kor.12:7-9), (Room.15.4), Mark.9:23.