Pääsiäinen näyttää meille Jumalan rakkauden

Rick Warren: Easter shows us God’s amazing love

Galakseja on avaruudessa määrättömästi, tässä Hubblen ottamassa kuvassa melkein 10.000. Kuva ulottuu miljardien valovuosien syvyyteen ja siinä on eri ikäisiä, eri kokoisia. eri värisiä ja eri muotoisia galakseja. Kuva: ESA Hubble.

Galakseja on avaruudessa määrättömästi, tässä Hubblen ottamassa kuvassa melkein 10.000. Kuva ulottuu miljardien valovuosien syvyyteen ja siinä on eri ikäisiä, eri kokoisia, eri värisiä ja eri muotoisia galakseja. Kuva: ESA Hubble.

Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. Room.5:8.

Jeesus teki kaiken sinun puolestasi rakkauden tähden. Raamattu kertoo, että Jumala loi sinut rakastetukseen. Ainoa syy, miksi olet olemassa, on se, että Jumala loi sinut rakkautensa kohteeksi.

Jos Jumala ei haluaisi sinun elävän, sinun sydämesi pysähtyisi saman tien. Et edes voisi hengittää enää. Jumala loi sinut ja haluaa sinun olevan elävä olento, jotta hän voisi osoittaa sinulle rakkautta, ja sinä voisit osoittaa hänelle vastarakkautta.

Jumala ei ainoastaan sano rakastavansa sinua, hän osoittaa sen. Raamattu kertoo: Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä (Room.5:8). Jo ennen kuin tunsinkaan Jumalaa ja jo ennen kuin tajusin tarvitsevani häntä elämääni, Jeesus kuoli puolestani.

On olemassa uskomus, että minun pitää ensin parantaa käytöstapojani ennen kuin tulen Jumalan eteen. ”Minun pitää nyt ryhdistäytyä. Minun pitää panna joitakin asioita ensin kuntoon elämässäni ja sitten voin tulla Jumalan eteen”. Ei! Sinä tulet Jumalan luo kaikkine metkuinesi – hyvien ja pahojen tekojen ja kaikkien ilkeyksiesi kanssa.

Minkä takia toimimme näin? Menemme vaikkapa hammaslääkäriin puhdistuttamaan hampaamme ja pesemme ne huolella ensin. Tai tiskaamme astiat ennen kuin laitamme ne astianpesukoneeseen. Tai keräämme hujan hajan leviteltyjä tavaroita ennen kuin siivooja tulee. Mitä varten teemme niin?

Jumala sanoo: ”Ei, ei! Sinun ei tarvitse parannella itseäsi. Tuo vain kaikki minulle. Tuo minulle kaikki ongelmasi. Minulla on ratkaisu niihin. Minulla on vastaus kaikkiin kysymyksiisi.” ”Älä enää odota”, sanoo Jeesus, ”tule sellaisena kuin olet”.

Raamattu lupaa: hän lähettää taivaasta avun ja pelastaa minut (Ps.57:4). Juuri sen Jeesus teki Pääsiäisenä. Hän tuli alas taivaasta pelastaakseen meidät, tehden sen rakkaudesta. Sinä voit vain viedä ongelmasi Jumalalle, sillä hänellä on ratkaisu niihin.

Jos et toimi tämän sanoman mukaan, silloin Jeesuksen Kristuksen kuolema ristillä ja hänen ylösnousemuksensa jäävät sinun osaltasi turhiksi. Se ei silloin merkitse sinulle mitään. Saatat arvostaa hänen lahjaansa, mutta siinäkin tapauksessa se pitää ottaa vastaan.

Raamattu toteaa: Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. Room.10:9-10.

Jumala ei vaadiu sinua tekemään lupauksia, joita et kykene pitämään. Jumala pyytää sinua uskomaan lupaukseen, jonka vain hän voi pitää.

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope