Lähimmäistä löytämässä

Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.

Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.

Minun piti aloittaa tämän kirjoittamista, mutta sain rintakipuja ja aloin etsiä nitroani. Se on pieni suihkepullo, jonka piti olla käsillä ja helposti saatavissa ikkunalaudalla. Vaan ei ollut. Piti myllätä koko huoneisto ja etsiä sitä joka raosta. Rintakipu meni onneksi ohi itsestään, mutta seuraavaa kohtausta varten se nitro pitäisi löytää. En osaisi keskittyä kirjoittamiseen, jos se nitro olisi hukassa. Rukoillakin piti.

Se löytyi sitten viimein ja mistä – juuri sieltä, missä sen pitikin olla! Se vaan oli luiskahtanut sellaiseen koloon, että se oli piilossa eikä näkynyt juuri mistään suunnasta. Mikä helpotus!

Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen. Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.’ Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen.”

Taivaasta siis seurataan meidän elämäämme ja siitä suunnasta katsoen on merkkitapaus, jos joku kääntyy. Jos joku tekee parannuksen ja muuttaa elämäntapojaan, etsii oikean suunnan elämälleen ja kääntyy Jumalan puoleen, se on suuren ilon aihe, se on hyvä uutinen. ”Kuulkaa, se kaveri löytyi!” Tämä ihminen, joka oli hukassa, on päässyt tielle, saanut lujan pohjan askeltensa alle ja kulkee nyt määrätietoisesti oikeaan suuntaan. ”Hän on turvassa, hän on kiinni pelastuksessa, hän ei huku, hän on tulossa kotiin! Nyt juhlat pystyyn!”

Enkelit iloitsevat siitä, mitä Jumala tekee. Enkelit eivät saa parannusta aikaan, sen voi tehdä vain Jumala. Hän yksin voi puhaltaa ihmisen sisimpään hengellisen elämän. Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Isä Jumala vetää siis syntisiä Jeesuksen luo ja tapahtuu uudestisyntymisen ihme. Ihminen muuttuu ja sen näkevät muutkin. Hän antoi suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi. Tämän kuulevat monet, tuntevat pyhää pelkoa ja turvaavat Herraan.

Joku ystävä voi luiskahtaa sellaiseen koloon, ettei häntä huomaa mistään suunnasta. On siunattua Pyhän Hengen vaikutusta osata etsiä toista, osata kuunnella, kohdata kätketty sydän, nähdä lähimmäisen kipu, löytää hänet orpoutensa keskeltä, vetää pois piilostaan. Ja kertoa hänelle ilosanomaa Jeesuksesta joka pelastaa, Vapahtajasta joka välittää, Jumalasta joka on voimallinen auttaja. On siunattua Jumalan työtä löytää eksynyt ja tuoda hänet Kristuksen ruumiin yhteyteen.

Tähän Jumalan henki sinua tänään rohkaisee. Jätän sinut hänen siunatun kätensä ohjaukseen – Jeesuksen nimessä!

Matt.18:11, Luuk.15:6, Luuk.15:8-10, Joh.6:44, Ps.40:4.