Joku on puolellasi

Herra, sinä asetut kilveksi eteeni, sinun oikea kätesi tukee minua, sinun apusi tekee minut vahvaksi.

Kun koet vääryyttä, on tärkeää, että joku on puolellasi. Että joku ymmärtää. Lapsena menin isän luo valittamaan veljeni käytöstä. En saanut tukea ja muistan edelleen pettymykseni. Isä ja hänen vanhemmuutensa saivat pysyvän kolauksen. Entä kun opettajat kiusasivat minua koulussa – sainko myötätuntoa äidiltä? En saanut. Enkä koskaan enää luottanut häneen.

Nämä kokemukset ovat varmaankin aika yleisiä. Tarvitsemme toisten tukea selvitäksemme. Vaikka joudumme pettymään, saatamme hyvinkin selvitä asian yli, jos edes joku on meidän puolellamme ja ymmärtää meitä. Jos edes yksi ihminen osoittaisi myötätuntoa, olisimme paljon vahvempia – toipuisimme.

Vääjäämättä jäämme joskus yksin. Tulee vastaan tilanteita, kun kukaan ei puolusta meitä. Ne tilanteet ovat Jumalan mahdollisuus. Hän voi kuulla itkumme, hän voi lohduttaa lohdutonta, hän voi puolustaa meitä, hän voi osoittaa olevansa elävä, todellinen ja läsnä. Hän voi kantaa meitä, kun omat siipemme eivät kanna.

Älä sano: ”Minä maksan pahalla pahan”, luota Herraan, hän puolustaa oikeuttasi… Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.

Saamme puolustajan elämän matkalle ja kerran, kun elämämme päättyy, saamme oikeudenmukaisen tuomarin ratkomaan syitä ja seurauksia. Emme jää vihamiestemme armoille, emme jää valheellisten syytösten riepoteltaviksi – saamme kunnon puolustuksen, kunnollisen ja reilun oikeudenkäynnin. Saamme kokea: Itse en kysy kunniaani, mutta on toinen, joka kysyy ja tuomitsee.

Jeesus kutsuu meitä uuteen liittoon kanssaan. Hän lupaa olla meille Hyvä Paimen. Hän ei vapauta meitä kohtaamasta vaikeuksia, mutta hän lupaa johdattaa meitä läpi elämän myrskyjen, olla läsnä koetuksissa, jotta kestämme ne. Hän on puolellamme. Hän on valmis maksamaan lunnaat, sovittamaan syntimme, avaamaan tietä, kantamaan meitä kun emme itse jaksa. Tietoisuus hänestä ja hänen läsnäolonsa voimasta antaa rohkeutta, vahvistaa uskoa selviytymiseen, vakuuttaa että kaikki on hyvin.

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Ps.18:36, Sananl.20:22, Joh.15:26, Joh.8:50, Jer.29:11.