Mitä odotat joululta? Osa1

Rick and Kay Warren: What Will You Find At Christmas?

Sukkula Endeavour lähestyy Hubble-teleskooppia ottaakseen sen oikealla alhaalla näkyvän mekaanisen käden avulla huollettavaksi. Kuva: ESA Hubble.

Sukkula Endeavour lähestyy Hubble-teleskooppia ottaakseen sen oikealla alhaalla näkyvän mekaanisen käden avulla huollettavaksi. Kuva: ESA Hubble.

Ainoat ihmiset, jotka nauttivat ensimmäisestä joulusta, olivat niitä jotka etsivät joulua. Mitä sinä odotat joululta tänä vuonna? Ehkä koet samalla tavalla kuin poika nimeltä Brian. Hän jahtasi viikkokausia vanhempiaan kinuamalla itselleen kelloa joululahjaksi. Lopulta hänen isänsä tiuskaisi: ”Brian, jos mainitset sen kellon vielä, et tule saamaan sitä. Lopeta tuo vonkaaminen!” Eräänä iltapäivänä Brianin vanhemmat pyysivät häntä siunaamaan ruokapöydän. Brian sanoi: ”Haluan ensin lukea erään jakeen raamatusta ennen kuin rukoilemme. Tämä on Markus 13:37: Minkä minä sanon teille, sen sanon kaikille: kello!” (Englannin kielessä ”valvokaa ja ”kello” on sama sana ”watch”. Suom.huom.)

Siinäpä hieno tapa hyödyntää raamatun sanaa!

Niin, me usein vietämme suurimman osan joulun ajasta etsien sopivaa lahjaa, parasta alennusta, upeaa koristusta ja sitä viimeistä vapaata parkkipaikkaa. Ensimmäisenä jouluna useimmat ihmiset menivät koko joulun ohi, koska heillä oli kiire muiden asioidensa kanssa. Poliitikot kulkivat ensimmäisen joulunsa ohi. Liikemiehet eivät osanneet hyödyntää ensimmäistä joulua. Majatalon pitäjäkin hukkasi hyvän tilaisuuden. Jopa sen ajan hengellinen eliitti kulki ensimmäisen joulun ohi, koska he tavoittelivat ihan muita asioita. Ainoat ihmiset, jotka silloin parituhatta vuotta sitten viettivät joulua, olivat ne jotka etsivät sitä.

Enkelit: Te löydätte lapsen…. kapaloituna ja seimessä makaamassa.

Paimenet: Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan… (Luuk.2:12,15 KR38).

Paimenet löysivät Jeesuksen, koska he etsivät häntä. He oikein hakemalla hakivat häntä. Ja myöhemmin eräs toinen ryhmä, itämaan tietäjät, löysivät Jeesuksen, koska hekin olivat etsimässä häntä.

Viisaita miehiä tuli idästä ja he kysyivät: Missä se juutalaisten kuningas on? … tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme” (Matt.2:1-2).

Haluankin kysyä sinulta: mitä sinä odotat joululta tänä vuonna?

Minäpä kerron sinulle, mitä sinä tulet saamaan: sinä saat juuri sitä, mitä etsitkin.

Etsikää, niin te löydätte. Matt.7:7.

En tiedä, oletko huomannut, mutta meidän yhteiskunnassamme on menossa uudenlainen hengellisen totuuden etsinnän buumi. Media on huomannut sen. Viime vuosina ovat sellaiset julkaisut kuin Time, Life ja Newsweek ja U.S.News sekä World Report julkaisseet kaikki artikkeleita, joissa puhutaan hengellisestä todellisuudesta. Yhdessäkin oli ”Elämää kuoleman jälkeen” etusivun juttuna. Eräs toinen toi esiin ”Kirkkaan kuvan taivaasta”. Life – aikakauslehti laittoi kanteen kuvan Jeesuksesta ja otsikon ”Kuka hän oli?” U.S.News kirjoitti artikkelin aiheesta ”Kuka kirjoitti raamatun?” Eräs lehti oli niinkin rohkea, että lupasi voivansa vastata siihen ”Kuka Jumala on?”…

On selvää, että kustantajat eivät laita tällaisia juttuja kanteen elleivät ne myy. Se taas merkitsee, että yhteiskunnassamme on liikkeellä valtavan paljon kiinnostusta hengellisiin asioihin.

Ihmiset kyselevät: ”Mitä tarkoitusta minun elämälläni on? Mitä järkeä tässä on? Onko Jumala olemassa? Jos hän on olemassa, voinko oppia tuntemaan hänet?” Siitä juuri joulussa on kysymys: Jumalan tuntemiseen pääsemisestä.

Vastauksena tähän etsintään Jumala sanoo: ”Minä tiedän sinusta kaiken hyvän ja pahan ja tuhman – sinun menneisyytesi, nykyisyytesi ja tulevaisuutesi”. Hänkin haluaa, että sinä opit tuntemaan hänet – sen vuoksi hän lähetti joulun Herran Jeesuksen.

Ihmisillä on sydämessään tyhjiö ja tämä on todellisen etsijän haaste: täyttää se tyhjiö uudella merkityksellä. Miksi olemme täällä? Mikä on olemassaolomme tarkoitus? Jos olet itsellesi rehellinen, olet ainakin jonakin elämäsi jaksona, jolloin olet hidastanut vauhtiasi tarpeeksi, kysynyt itseltäsi näitä kysymyksiä. Ainakin ne ovat joskus pälkähtäneet päähäsi. ”Miksi minä olen täällä? Mitä varten? Minkä vuoksi olen olemassa? Miksi pitää nousta ylös aamulla, mennä töihin, tulla takaisin kotiin, katsella TV:tä ja mennä nukkumaan? Onko tässä mitään järkeä? Onko tosiaan Jumala olemassa? Voiko hänet tuntea?”

Mistä luulet, että tuollaiset ajatukset nousevat? Jumala nostaa noita kysymyksiä mieleesi, koska hän haluaa luoda sinussa halua ja oikein janoa oppia tuntemaan hänet. Jumala tietää sinusta kaiken, hän haluaa että sinäkin tunnet hänet. Eikä ole parempaa aikaa vuodessa kuin joulun aika tulla samanlaiseksi etsijäksi mitä itämaan tietäjät edustivat. Viisaat ihmiset etsivät Kristusta.

Tänä jouluna Jumala haluaa antaa sinulle ilmaisia joululahjoja, jotka löydät kyllä, jos vain etsit niitä. Mitä tahansa etsitkin, juuri sitä tulet löytämään.

Joulun ihme ei löydy Kauppakadulta, se löytyy Betlehemistä. Jeesuksen kautta Jumala tarjoaa sinulle anteeksiantoa menneisyytesi synneistä, rauhaa sydämeesi tänään ja vakaan ja varman tulevaisuuden ikuisesti.

Ensi kertaan

Rick & Kay

Copyright © Rick Warren 2007. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.

Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
http://www.pastors.com/