Odottamattomia vastoinkäymisiä

PDFicon20 Francis Frangipane: An Un-envisioned Place

Tämä epäsäännöllinen galaksi 300 miljoonan valovuoden päässä on syntynyt yhteentörmäyksestä taustalla näkyvän galaksin kanssa. Törmäys tapahtui joskus 130 miljoonaa vuotta sitten! Kuva: ESA Hubble.

Tämä epäsäännöllinen galaksi 300 miljoonan valovuoden päässä on syntynyt yhteentörmäyksestä taustalla näkyvän galaksin kanssa. Törmäys tapahtui joskus 130 miljoonaa vuotta sitten! Kuva: ESA Hubble.

Jos tarkastelemme Raamatusta uskon sankareita, löydämme ihmisiä, jotka epäilemättä olivat näkynsä valtaamia. Mutta jos tutkimme asioita tarkemmin, huomaammekin, että nuo näkynsä valtaamat ihmiset löysivät usein itsensä tilanteista, jotka olivat täysin erilaisia kuin he odottivat. Juuri tällaisten odottamattomien vastoinkäymisten keskellä Jumala kasvatti palvelijoidensa luonnetta. Juuri sellaisissa tilanteissa Herra antoi voimansa ilmestyä ja toteutti palvelijansa kutsumuksen.

Ajatellaanpa vaikka Paavalin kirjettä tessalonikalaisille. Hän kertoi, miten hän kovasti kaipasi heitä ja halusi päästä heitä tapaamaan. Mutta saatana esti häntä (1.Tess.2:17-18).

Paavalin täytyi siis uskoa, että Jumala kehotti häntä matkustamaan, perustamaan seurakuntia ja evankelioimaan. Mutta jos katsomme Paavalin elämää, hän oli usein estynyt tekemästä apostolisia matkojaan, koska oli vankilassa. Vaikka hän koki, että Saatana oli esteenä, Jumala tarkkaili häntä. Siellä pimeissä ja kosteissa selleissään, Paavalin luonne kehittyi Kristuksen kaltaiseksi: siellä hän lauloi keskellä yötä, iloitsi aina, rukoili lakkaamatta (ks.1.Tess.5). Vankila ei ollut se tavoite, josta Paavalin näky kertoi, mutta tämän odottamattoman vastoinkäymisen tulikokeessa hän säilytti sydämensä Kristuksessa ja säilytti myös inspiraationsa. Vankilasta alkoi hänen kirjallinen tuotantonsa ja siellä hän kirjoitti syvällisimmät paimenkirjeensä.

Se mikä näytti takaiskulta, olikin Jumalan käsissä järjestely, joka johti suuriin voittoihin! Paavali ja muutkin tuon ajan johtohenkilöt odottivat Jeesuksen paluuta omana elinaikanaan. Vankilaan joutuneina ja estyneinä matkustamasta heidän oli pakko kirjoittaa saamansa ilmestystieto muistiin – ei vain puhua siitä. Sen seurauksena he eivät ainoastaan henkilökohtaisesti tavoittaneet oman sukupolvensa ihmisiä, vaan heidän kirjoittamansa tekstit tavoittaisivat ihmisiä parin tuhannen vuoden ajan!

Tai ajattele apostoli Johannesta. Elämänsä loppupuolella hän joutui pakenemaan yksinäiselle saarelle nimeltä Patmos. Jos joku oli sosiaalinen tapaus, sitä oli ennen kaikkea Johannes. Hän olisi voinut katkeroitua. Eihän tämä tietenkään voinut olla Jumalan suunnitelma miehelle, joka oli viimeisenä elossa niistä, jotka olivat olleet Jeesuksen seurassa? Mutta jos häntä ei olisi ajettu maanpakoon, ei meille olisi nyt tarjolla Johanneksen Ilmestyskirjan tarjoamia majesteettisia näkyjä!

Tai otammeko esiin Joosefin – petos, orjuus ja vankityrmä tuskin olivat niitä asioita, joista hän uneksi, mutta sellaisia asioita Pyhä Henki käytti, kun hän halusi tehdä tästä uneksijasta suuren johtajan Egyptiin. Mahtoiko Daavid odottaa sen jälkeen, kun profeetta Samuel oli voidellut hänet kuninkaaksi, että hän löytäisi itsensä erämaasta ja joutuisi olemaan pakolainen seitsemän vuotta? Ei, mutta juuri siellä epäreilujen erämaavuosien keskellä Jumala muovasi Daavidin ja hänen miestensä luonteita niin että he kokivat syvempää yhteyttä keskenään kuin Vanhan testamentin aikana koskaan koettiin.

Näin on sinunkin kohdallasi. Sinun tämän hetkiset olosuhteesi eivät ole välttämättä sitä, mitä kuvittelit, mutta ne eivät ole Jumalalle mikään este. Paavali oppi tietämään, että Jumala kykeni antamaan täydellistä ilmestystietoa, mutta ei ainoastaan suunnitelluissa paikoissa vaan myös odottamattomissa paikoissa. Paavali kirjoitti:

Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua! 2.Kor.2:14.

Pidän tästä jakeesta! Paavali kirjoitti, että toisinaan hän joutui elämässään epätoivoisiin tilanteisiin. Mutta Jumala oli aina uskollinen. Olipa takaisku millainen tahansa, Jumala johdatti aina palvelijaansa voittosaatossa Kristuksessa. Voimme tuntea Kristuksen tuoksun kaikkialla!

Hän on sinunkin kanssasi. Kun harjoitat uskoasi ja kun lepäät uskossa häneen, voit tehdä aina, mitä Kristus tekisi sinun tilanteessasi. Epäusko hellittää, kun tulet kriisin keskellä Kristuksen kaltaiseksi. Jumala on voimallinen kääntämään sinun takaiskusi ponnahduslaudaksi, joka tuo esiin sinun kutsumuksesi noiden odottamattomien vastoinkäymisten keskellä.

Francis Frangipane

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen saarnakokoelmasta Francis Frangipane Messages.