Seinämme takana, osa1

Francis Frangipane: Standing Behind Our Wall, Part 1

opo0501a

Tämä NGC 1300 on ns. sauvaspiraaligalaksi, jossa keskuspullistuma on sauvan muotoinen ja kierteishaarat alkavat sauvan molemmista päistä. Suurin osa galakseista on tämän kaltaisia, luultavasti myös meidän Linnunratamme. Kuva. ESA Hubble

Se etäisyys, jota usein tunnemme olevan meidän ja Kristuksen välillä, on illuusio. Kun olemme alkaneet lähestyä Kristuksen toista paluuta, Herra on alkanut hälventää tätä epäluuloa. Niinpä hän lupaa: Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja että te olette minussa ja minä teissä (Joh.14:20).

Sana selittää meille, että Kristus on viinipuu ja me olemme oksat. Hän on Pää ja me olemme ruumis. Hän on Herra ja me olemme hänen temppelinsä. Raamattu kuvaa alusta asti ja sen viimeisen sivuun, että Herra ei ainoastaan asu taivaassa, vaan hän asuu kansansa kanssa koko ajan sovituksen luomassa yhteydessä. Hänen toimintansa jatkuva päämäärä on ohjata meitä ykseyteen hänen kanssaan.

Täten kaikki, mitä Pyhä Henki on tullut aikaansaamaan elämässämme joko armolahjojen, hyveiden tai voiman kautta, tähtää siihen, että koemme Jeesuksen läsnäoloa. Pyhä Henki tekee työtä lakkaamatta, jotta me saisimme kokea läheistä yhteyttä Herramme Jeesuksen kanssa. Joku on sanonut, että läheisyys (intimacy) tarkoittaa katsoa-minun-sisääni (into-me-see). Intiimi läheisyys merkitsee salaisuuksien jakamista. Isä näkee meidät salassa. Hän sulkee meidät läsnäolonsa syliin (Ps.31:21 sanoo ”armosi suojiin”), jonka kautta häntä pelkäävät voivat kokea: Kun vaara uhkaa, hän ottaa minut majaansa. Hän antaa minulle suojan teltassaan (Ps.37:5).

Tämä yhteys Kristuksen kanssa vetää meidät henkilökohtaiseen, ei pelkästään akateemiseen, yhteyteen Jumalan Sanan kanssa. Kuulemme Paimenen äänen puhuvan meille henkemme kautta ja antavan lohtua, ojennusta ja johdatusta (Joh.10:27). Meillä ei ole ainoastaan etuoikeus tuntea Kristuksen opetuksia, vaan kasvaessamme uskossa alamme erottaa hänen äänensävynsä, kun hän meitä neuvoo. Se on sydänten yhteyttä.

Kuuntele hänen ihanaa lupaustaan:

Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut, niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän. Minä panen henkeni alttiiksi lampaiden puolesta.  Joh.10:14-15.

Jeesus siis sanoo: ”Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut”. Kuinka läheinen tällainen suhde onkaan? Kirjoitusten mukaan Kristuksen ja sydäntemme välinen yhteys on samaa laatua kuin hänen ja Isän välinen suhde. Hän kuvaa sitä sanomalla ”niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän”.

Rakkaat ystävät, pyrkikäämme tuntemaan hänet läheisesti. Älkäämme hyväksykö sitä harhaluuloa, että hän on kaukana meistä, sillä hän on itse luvannut: Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti (Matt.28:20).

Herra Jeesus, haluan oppia tuntemaan sinut niin syvällisesti kuin mahdollista, ihan yhtä hyvin kuin sinäkin tunnet minut. Täytä sisäinen tyhjyyteni sinun läsnöolollasi ja minun pimeyteni sinun valollasi. Vedä minua hetki hetkeltä elämään sinun intiimissä läheisyydessäsi. Aamen. (jatkuu)

Francis Frangipane

Copyright © 2013 Francis Frangipane

Tämä artikkeli on suomennettu ote Francis Frangipanen kirjasta And I Will Be Found By You, jonka on julkaissut Arrow Publications, Inc.