Seinämme takana, osa2

Francis Frangipane: Standing Behind Our Wall, Part2

Sauvamainen kierteisgalaksi NGC 6217, joka sijaitsee 6 miljoonan valovuoden päässä Otavan tähdistössä. Kuva: ESA Hubble

Sauvamainen kierteisgalaksi NGC 6217, joka sijaitsee 6 miljoonan valovuoden päässä Otavan tähdistössä. Kuva: ESA Hubble

Miten löydän rakastettuni

Vaikka Pyhät Kirjoitukset  kertovat meille, että olemme yhtä Kristuksen kanssa, meidän ja Jeesuksen Kristuksen välinen erillisyyden tuntu on silti sitkeä. Olet voinut rukoilla tähän tapaan: Herra, olet sanonut olevasi kanssani joka päivä, mutta tunnen olevani eristyksissä sinusta.

Niinpä emme voi sivuuttaa kysymystä: Jos Kristus asuu meissä, miten voimme löytää hänen elävän läsnäolonsa liekin? Laulujen laulussa ilmaistaan ihmeellisellä tavalla se, miten pääsemme hänen läsnäolonsa salaiseen paikkaan. Siinä morsian sanoo: Rakkaani tulee, minä kuulen hänen äänensä! Hän kiitää yli vuorten, hän kirmaa yli kukkuloiden! Kuin gaselli on minun rakkaani, hän on kuin nuori peura (Laul.l.2:8-9).

Siinä on Herramme, täynnä elämisen riemua. Hän ”kiitää yli vuorten, hän kirmaa yli kukkuloiden”. Kun katselemme häntä kukkuloilla, näemme hänet kuitenkin vain kaukaa. Hän tulee nähdyksi, mutta etäältä. Kuinka sitten voimme sisimmässämme kokea hänen läsnäolonsa hetki hetkeltä? Kysymme edelleen, missä olet Herra, sisäisesti?

Morsian jatkaa:

Katso, tuolla hän seisoo seinämme takana, katsellen ikkunasta sisään, kurkistellen ristikoista. Laul.l.2:9 KR33.

Voimme olla varmoja, että Kristus asuu meissä. Hän on meidän sisimmässämme, mutta hän ”seisoo seinämme takana”. Minkä seinämme? Se seinä kuvaa meidän vanhan luontomme ja paatuneen sydämemme tilaa. Sen seinän ovat pystyttäneet meidän pelkomme, ja se on kuin barrikaadi, joka on meidän raadollisten asenteidemme, syntielämämme ja maailmallisuutemme luomus.

Nämä esteet voidaan kuitenkin poistaa. Siinä määrin kuin pääsemme niistä eroon, me omistamme toimivan yhteyden Kristukseen ja saamme kokea todellista hengellistä edistymistä.

Seinien purkaminen

Alkakaamme vihdoinkin purkaa noita seiniä. Kuvittele, että juuri nyt kun luet tätä, Herra on hiljaa astunut viereiseen huoneeseen. Sinä katselet ympärillesi ja yhtäkkiä viereinen huone on kirkas ja täynnä elämää. Se sykkii valoa. Sinun hengelliset tuntosarvesi ottavat tulvimalla vastaan aistimuksia, jotka herättävät pyhää pelkoa. Elävä ja läpitunkeva valo tunkeutuu sisimpääsi ja valaisee sydämesi ja tuo esiin sinun sielusi todellisen tilan. Kysymys kuuluukin: tietäen, että Elävän Jumalan Poika olisi viereisessä huoneessa, menisitkö sinne?

Jos et pystyisi liikahtamaankaan huoneen suuntaan, mikä olisi syy siihen? Jos se johtuisi siitä, että koet pettäneesi Herrasi liian usein, silloin ”häpeä” on kasvanut seinäksi sinun ja hänen välilleen. Jos kauhu pitää sinua paikoillaan, silloin pelko on esteenä sinun ja Jumalan välillä. Jos sydämesi on ollut parannukseen nöyrtymätön ja estänyt yhteyden Kristukseen, silloin synti on erillisyytesi syy.

Muista, että puhdassydämiset saavat nähdä Jumalan (Matt.5:8). Jos teemme parannusta synneistämme ja vääristä asenteistamme, silloin saamme pukeutua häpeän ja pelon sijasta ylistyksen viittaan ja pelastuksen pukuun ja seinämä meidän ja Herramme väliltä puretaan pois.

Mutta saanko kysyä sinulta toisenkin kysymyksen: millä tavalla astuisit Kristuksen läsnäoloon?

Luulen, ettemme ottaisi tamburiinia käteen ja menisi tanssien hänen kirkkauteensa. Ei, vaan silloin, kun suurimmat apostolit ja profeetat kohtasivat hänet, he kaatuivat kasvoilleen maahan ja kävivät kuin kuolleiksi. Itse lähestyisin hänen huonettaan vapisevin sydämin. Kasvot suunnattuna lattiaan ryömisin sentti sentiltä häntä kohti.

Miten voimme siirtää sivuun sen etäisyyden tunnun, joka on meidän ja Kristuksen välissä? Samalla tavoin kuin tekisimme parannusta synnistä ja häpeäisimme ennen huoneeseen astumista, voisimme myös suunnata katseemme hänen kirkkauttaan kohti. Vapisten, mutta kuuliaisina, astukaamme hänen läsnäolonsa tuleen. Tosiasiassa hän on lähempänä kuin naapurihuoneessa. Juuri nytkin hän seisoo seinämme takana.

Herra Jeesus, haluan siirtää sivuun sen seinän, joka on olemassa minun pelkojeni, syntieni ja häpeäni takia. Mestari, haluan sydämestäni astua sinun kirkkautesi valoon, seisoa sinun läsnäolosi vaikutuspiirissä ja osoittaa sinulle rakkautta. Ota minut vastaan nyt, kun polvistun sinun kirkkautesi eteen.

Francis Frangipane

Copyright © 2013 Francis Frangipane

Tämä artikkeli on suomennettu ote Francis Frangipanen kirjasta And I Will Be Found By You, jonka on julkaissut Arrow Publications, Inc.