Laita se kiertämään

rasymatto2Tästä toivosta te kuulitte jo silloin, kun teille julistettiin totuuden sana, kun evankeliumi tuli teidän luoksenne. Samalla tavoin kuin kaikkialla maailmassa se on teidänkin keskuudessanne kantanut hedelmää ja kasvanut siitä päivästä lähtien, jolloin saitte kuulla Jumalan armosta ja tulitte sen tuntemaan sellaisena kuin se todella on. Epafras, jolta olette sen kuulleet, on rakas työtoverimme, joka uskollisesti palvelee Kristusta teidän hyväksenne. Kol.1:5-7.

Epafras laittoi sanan kiertämään. Hän oli kuullut Kristuksen kirkkauden evankeliumia ja kertoi sitä eteenpäin. Oletko sinä jakanut toisille siitä, mitä olet saanut? Oletko kokenut Jumalan läsnäoloa ja johdatusta elämässäsi, rukousvastauksia, kenties jopa ihmeitä? Oletko saanut kohdata Jumalan pelastavan armon? Kerro siitä muillekin.

Yleensä ihmiset jakavat asioitaan siinä ihmissuhdeverkostossa, jossa he elävät. On luonnollista, että parhaat kaverit saavat kuulla uutiset ensimmäisenä. On luonnotonta, jos usko suljetaan jonnekin kirkon seinien sisään ja rukoushuoneiden steriiliin ympäristöön.

Jos sinä olet saanut jotakin elämän evästä näistä minun kirjoitelmistani, ei sinun tarvitse piilottaa sitä. Tekijänoikeudet rajoittavat näiden tekstien kaupallista käyttöä, mutta muuten saat vapaasti jakaa näitä. Jos sinulla on tilaisuus puhua seurakunnassa, voit aivan hyvin ”varastaa” näistä ideoita ja kutoa niitä omien esityksiesi sisältöön. Ei se oikeasti ole mitään varastamista, se on vain omakohtaisesti koettujen asioiden laittamista kiertoon. En ole mustasukkainen omista teksteistäni. Minusta olisi suorastaan väärin hyödyntää (esim. julkaista kirjana) näitä saadakseni kaupallista voittoa. Minäkin olen lainannut ideoita muilta. En kopioi, mutta jos jokin asia koskettaa minua, se hyvin suurella todennäköisyydellä löytää tiensä tavalla tai toisella tänne omaan blogiini.

Kun kannustan sinua asioiden viemiseen eteenpäin ja jakamiseen, kannustan erityisesti sinua sulattamaan asioita ja ideoita niin, että ne kietoutuvat sinun omaan ajatusmaailmaasi, sinun tunne-elämääsi, sinun uskonelämääsi, sinun sielusi syviin tuntoihin ja nousevat sitten sieltä esiin osana sinun omaa kokemusmaailmaasi. Se on kuin räsymatto, jossa on erivärisiä raitoja. Pilke silmäkulmassa voin rohkaista sinua: leikkaa vaan tämäkin blogi matonkuteiksi! Älä yhtään arkaile!

Olemmehan saaneet kuulla teidän uskostanne Kristukseen Jeesukseen ja siitä rakkaudesta, jota osoitatte kaikkia pyhiä kohtaan sen lupauksen kannustamina, jonka toteutuminen odottaa teitä taivaassa. Kol.1:4-5.

eSiru