Lääke koko ruumiille

silmalaakari2Älä päästä mielestäsi minun sanojani, pidä ne visusti sydämessäsi, sillä ne ovat löytäjälleen elämä, lääke koko hänen ruumiillensa. Sananl.4:21-22.

Moni mieltää, että Jumalan sana on hengellistä elämää varten. Otan sitä hengellisen elämäni ravinnoksi ja löydän siitä syvän viisauden. Mutta Jumalan sana on lääke myös ruumiille.

Jos olet jo ikäihminen – tai kun tulet sellaiseksi – sinulla on melkoisella varmuudella dosetti eli lääkeannostelija käytössäsi. Siihen laitat (tai joku muu laittaa) päivittäiset lääkkeesi, jotta muistat ottaa ne ajallaan. Jos sinulla on paljon lääkkeitä, joudut käyttämään montaa lokeroa per päivä, koska osa lääkkeistä tulee ottaa aamulla ja osa illalla. Jos olet unohtanut ottaa lääkkeesi, joku alkaa huutaa – joko sinä itse, sinun hoitajasi tai sinun jäsenesi… Aika pian opit, että lääke pitää ottaa, kun on sen aika – unohtamiseen tai pelleilyyn ei ole varaa.

Mutta miten on – omantunnon kysymys – sisältääkö lääkedosettisi Jumalan sanaa? Jos olet sairas millä tavalla tahansa, varsinkin jos sairastat tautia, joka ei lääketieteen mukaan parane, silloin on syytä pyytää uskovia rukoilemaan. Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoot hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan, ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Jaak.5:14-15. Nykyään voimme pyytää esirukousta myös netin kautta. Rukous on hyvä ja tarpeellinen asia, joka johtaa usein parantumiseen Jumalan armosta. Mutta rukous ei aina paranna kokonaan eikä korvaa Jumalan sanan lääkettä.

Niinpä meidän tulisi ottaa tavaksi lukea Raamattua joka päivä. Se olkoon sinun mielessäsi aamu- tai iltalääke tai molempia. Lue sanaa runsaasti, useita lukuja päivässä useammasta kohtaa Raamattuasi niin että aikaa myöten koko Raamattu tulee luetuksi läpi. Voit toki painottaa Uutta testamenttia tai muita tärkeitä kirjoja oman mieltymyksesi ja ruokahalusi mukaan. Pyri siihen, että et jätä sanaa pois päiväohjelmastasi koskaan. Voit toki korvata sen saarnallakin – käymällä seurakunnassa tai katsomalla hyvää julistusta TV7:sta. Mutta aito ja alkuperäinen Raamatun sana ja sen omaehtoinen lukeminen tulee olla tämän lääkityksen runkona. Haluan sinua rohkaista tänään siihen, varsinkin jos ruumiisi kaipaa parantumista ja rukous tuntuu voimattomalta. Jumalan sana on lääke, mutta jokaisen lääkkeen on määrä sulaa vatsassa ja imeytyä ruumiin aineenvaihduntaan. Sana toimii lääkkeenä kunnolla vasta, kun olemme sille kuuliaisia. Lääkkeen vaikutus on kuitenkin useimmiten täysi mysteeri, joten turha järkeillä asiaa liikaa.

Älä luulottele olevasi viisas; pelkää Herraa ja karta pahaa. Siinä on sinulle lääke, joka pitää koko ruumiisi terveenä. Sananl.3:7-8.

eSiru