MINÄ vai minä?

PDFicon20 Ross Rohde: I or i

Tässä siistin näköinen galaksi on NGC 3501 sivulta nähtynä. Se on kuitenkin toisen galaksin pari, joka sattuu olemaan vastakohtaisessa asennossa - ylhäältä nähtynä. Ne sijaitsevat alueella, jossa on jokseenkin vähän kohteita. Kuva: ESA Hubble.

Tässä siistin näköinen galaksi on NGC 3501 sivulta nähtynä. Se on kuitenkin toisen galaksin pari, joka sattuu olemaan vastakohtaisessa asennossa – ylhäältä nähtynä. Ne sijaitsevat alueella, jossa on jokseenkin vähän kohteita. Kuva: ESA Hubble.

Jumala herätti Tony ja Felicity Dalen aamulla 17. lokakuuta klo 3 sikeästä unesta ja puhui heille seurakunnasta. Jumala puhui tärkeistä asioista ja sanoman vahvistus tuli siitä, että se tapahtui samana päivänä, joka mainitaan Haggain kirjassa [New Living Translation – käännöksen mukaan Herra puhui lokakuun 17. päivänä sen sanan, joka on kirjoitettuna Hagg.2:1 alkaen]. Voit lukea, mitä Jumala puhui Tonylle ja Felicitylle (englanniksi) täältä.

Kun mietin sitä, mitä Jumala puhui Dalen pariskunnalle, minusta alkoi tuntua, että Jumala puhui minulle, miltä länsimainen seurakunta näyttää. En halua osoittaa sormella ketään, sillä samaan aikaan kolme sormea osoittaa minua itseäni. Tarkoitan, että tämä sanoma koskee minua yhtä hyvin.

Meistä on tullut seurakunta, joka keskittyy MEIHIN ja MINUUN ja siihen, mikä on MINUN. Me siis odotamme, että Jumala tulee sinne, missä olemme menossa ja siunaa sen, mitä olemme tekemässä. Meillä on taipumus olla uskovia sen vuoksi, mitä se antaa meille. Haluamme, että Jumala ilmestyy sen keskellä, mitä ME teemme. Jos hän ei niin tee, ME olemme pettyneitä, ja koemme, että hän on hylännyt MEIDÄT.

Jumalan valtakunta ei vaan toimi niin. Se toimii lopultakin aivan päinvastoin. Jumalan valtakunta toimii näin:

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Matt.6:33.

Siinä on Uuden testamentin versio siitä, mitä Jumala puhui Haggain kautta. Me etsimme HÄNTÄ. Me janoamme HÄNEN vanhurskauttaan. Me haluamme elää HÄNEN vanhurskautensa mukaan eikä vain tietää siitä. Ja sen seurauksena, että muokkaamme elämämme olemaan linjassa HÄNEN kanssaan, HÄN huolehtii meistä. Voimme luottaa, että HÄN tekee niin, mutta se edellyttää, että siirrämme huomion keskipisteen pois siitä, mitä me olemme tekemässä.

Meidän tulee mennä hänen luokseen eikä odottaa, että hän tulee meidän puuhastelumme keskelle. Hänen läsnäolonsa löytyy sieltä, missä hän on. Sen vuoksi Jeesuskin sanoi: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Joh.5:19. Meidän… ja minun on syytä lakata kutsumasta Jeesusta juhlapöytääni. Minun tulee lopettaa toivomasta, että Jeesus siunaisi jotakin minun mieltymysteni mukaan tai että minulla olisi lupa olla vielä raadollisempi ja pyytää ”siunaa MINUA!” Jos keskityn HÄNEEN, etsin HÄNEN kasvojaan, pyrin elämään sellaista jumalista elämää, joka saadaan, kun eletään HÄNEN Henkensä voimassa ja Hengessä vaeltaen, silloin minulla on kaikki, mitä tarvitsen.

Luulen, että tämän täytyy saada myös yhteisöllinen ilmaus. Me kokoonnumme seurakuntiimme (kotiseurakuntamallisiin tai perinteisiin) emmekä koe Jumalan voimaa. Sitten ihmettelemme, mihin hän oikein katosi, miksi hän ei ilmestynyt. Koska ME kutsuimme hänet MEIDÄN kokoukseemme. Meidän tulisi etsiä HÄNTÄ ja saada selville, mitä HÄN haluaa, eikä pyytää häntä tulemaan MEIDÄN keskellemme, jotta ME voisimme saada, mitä ME haluamme – vaikka ME haluisimmekin kokea hänen läsnäolonsa.

Mehiläisvertaus

Uskovien keskinäisen yhteyden pitäisi näyttää samalta kuin mehiläispesän. Mehiläisillä näyttää olevan voimakas yhteisöllisyys. ”Kollektiivinen tietoisuus” on paljon tärkeämpi asia kuin se, mitä joku yksittäinen työläismehiläinen haluaa tai ajattelee. Tosiasiassa työläismehiläinen antaisi mielellään elämänsä yhteisön hyväksi. Tässä vertauksessa Jeesus ei ole ainoastaan kuningatarmehiläinen, jonka ympärillä koko mehiläisyhteiskunta pyörii. Hän on myös ”kollektiivinen tajunta”, joka hallitsee koko pesää. Hän pyörittää showta. Se pyörii HÄNEN ympärillään ja sen hyväksi, mitä HÄN tekee, mitä HÄN haluaa, missä HÄN on. Ja jos minä yksittäisenä työläismehiläisenä haluan antautua tai jopa uhrata elämäni kokonaisuuden eduksi, elää pesän (vanhurskasta) elämää sen sijasta, että teen mitä haluan, ja odotan, että pesä seuraa minua, silloin minulla on kaikki, mitä tarvitsen. Mutta voidakseni elää sitä voimallista elämää, joka seuraa Kuninkaan läsnäolosta, minun pitää uhrata kaikki ja elää HÄNEN ehdoillaan.

  • Elätkö elämääsi sen mukaan, mitä SINÄ haluat, vai sen mukaan, mitä HÄN haluaa?
  • Jos joutuisit oikeuteen syytettynä siitä, että elät itsekeskeisesti, minkälaisen todistuksen antaisit puolestasi, jotta todistaisit, että elät Jumalan ehdoilla? Minkälaisia todisteita syyttäjä vetäisi esiin todistaakseen, että elät itsekeskeistä elämää? Kannattaa muistaa, että oikeudessa on merkitystä vain sillä, mitä on oikeasti tehty. Hyvät aikomukset eivät paljon paina. Kumpi todistusaineisto olisi vakuuttavampi? Olisitko syyllinen itsekeskeisyyden rikokseen vai vapautettaisiinko sinut syytteistä, koska sinun elämäsi oli kirkkaasti Jumalalle pyhitettyä ja Jumalan johtamaa?
  • Onko sinun mielestäsi mehiläisvertaus järkevä, jos väitetään, että uskovilla tulisi olla ”kollektiivinen tajunta”?
  • Oletko koskaan kokenut yhteisöllistä elämää, joka on enemmän muistuttanut tätä Jumalan ohjailemaa ”kollektiivista tajuntaa” kuin ihmisten järjestämää? Millaista se oli?

Ross Rohde

Copyright © 2014 Ross Rohde. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla kirjoittajan blogista Viral Jesus.