Kaikkien ihmisten pelastaja

rantatie2Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava. Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin. Hepr.10:23-24.

Helposti alamme epäillä Jumalan lupauksia. Emme aseta välttämättä Jumalan luotettavuutta kyseenalaiseksi, vaan alamme epäillä omaa uskoamme. Alamme pelätä, että uskomme ei kanna meitä perille. Tunnemme itsemme huonoiksi ja epäonnistuneiksi uskoviksi. Menetämme niin helposti sen uskon varmuuden, joka alkuaikoina sävytti meidän suhdettamme Herraan. Tämä pelko ja epävarmuus sitten heijastuu elämäämme siinä, että vetäydymme kuoreemme ja vieraannumme jopa kokonaan uskosta.

Niinpä haluan kannustaa sinua tänään ja painottaa tätä: Jumala on armollinen. Hän on luotettava ja uskollinen. Me emme jaksa aina elää niin kuin ymmärrämme, että olisi oikein. Mutta voimme aina palata hänen jalkojensa juureen ja mennä rukousalttarille. Sen voi tehdä ihan yksityisesti. Voimme puhua Jumalalle milloin tahansa, kotona, työpaikalla, kadulla, kahvilassa, auton ratissa – emme tarvitse siihen mitään pyhää rakennusta. Mutta jos tuntuu paremmalta mennä kirkkoon, niin sitten pitää mennä kirkkoon. Tai vanhanaikaiseen herätyskokoukseen helluntaiseurakuntaan? Tärkeää on kertoa Jumalalle, miltä tuntuu. Jos tuntuu kurjalta, niin pitää kertoa, että tuntuu kurjalta ja pyytää apua. Me kaikki tarvitsemme apua ylhäältä aina silloin tällöin. Jokaiselle tulee hetkiä, jolloin on myönnettävä: ”Isä, minä en jaksa, auta minua!”

Voimme rohkeasti viedä oman heikkoutemme Herralle ja olla varmoja, että hän huomioi meitä. Hän on valmis nostamaan kaatuneen ylös, hän on valmis antamaan anteeksi rikkoneelle. Hän on sinunkin Vapahtajasi.

Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. 1.Piet.5:5. Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme. Hepr.4:16. Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien. 1.Tim.4:10.

eSiru