Pyhä Henki asuu meissä, osa2

PDFicon20 Matthew Mitchell: The Holy Spirit Dwells Inside of Us

Tässä on hieman poikkeava galaksi NGC 4438, jonka massiivinen musta aukko sinkoaa materiasuihkuja avaruuteen. Kuva: ESA Hubble.

Tässä on hieman poikkeava kuva galaksista NGC 4438, jonka massiivinen musta aukko sinkoaa materiasuihkuja avaruuteen. Kuva: ESA Hubble.

30.maaliskuuta 2008

Joh. 14:16-17

Pyhä Henki asuu jokaisen aidon uskovan sisimmässä! Niin, totta on, hän asuu kaikkialla! Pyhä Henki on kaikkialla läsnä, koska hän on Jumala. Vanhassa testamentissa kerrotaan, että emme pääse minnekään karkuun Pyhää Henkeä. Ja me opimme Uuden testamentin valossa, että Pyhä Henki asuu erityisellä tavalla Jumalan lasten sydämissä ja sisimmässä.

Pyhä Henki asuu meidän sisimmässämme. Tämä ehkä on sinulle ilmeinen totuus, olet ehkä oppinut tietämään tämän jo kauan sitten, mutta luulen, että emme elä käytännön elämässämme riittävästi todeksi tätä hyvän sanoman totuutta. Tiedän itsestäni, että minä en ainakaan!

Mitä oikein tarkoittaa, että Pyhä Henki on ottanut minut asunnokseen? Haluan esittää siitä neljä näkökohtaa:

1. Tämä totuus tekee meistä onnellisia!

Totuuden siitä, että Pyhä Henki asuu meidän sisimmässämme, tulisi tehdä meidät onnellisiksi. Olen varma, että se oli opetuslasten kannalta hyvin rauhoittava tieto. Tiedän, että he eivät heti ymmärtäneet kaikkea, mitä Jeesus puhui yläsalissa, mutta sitä mukaa kuin he ymmärsivät, siitä muodostuisi hyvin arvokas tieto heille.

Jeesus oli tosin lähdössä pois, mutta oli olemassa toinen Persoona, joka ei lähtisi pois heidän luotaan.

Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan [huomaa tämä sana], joka on kanssanne ikuisesti. Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Joh.14:16-17.

Miltä se kuulostaa? Jos olet aidosti uskossa Herraan Jeesukseen Kristukseen, sinulla on Pyhä Henki sisimmässäsi eikä hän koskaan jätä sinua!

Ovatko ihmiset koskaan hylänneet sinua? Oletko joutunut pettymään siihen, että sinut on jätetty? Hän ei koskaan jätä sinua. Sen vuoksihan hän onkin kaikkien Jumalan lupausten etumaksua – muistathan tämän edellisiltä kerroilta? Hän on käsiraha, jota ei voida peruuttaa. Totta puhuen kaikki hänen toimenkuvaansa kuuluvat asiat, joita olemme tarkastelleet ja tulemme vielä tarkastelemaan, juontavat juurensa tästä tosiasiasta: hän asuu meissä eikä lähde minnekään. Iloitkaamme siitä!

Tämä totuus on omiaan tekemään meistä onnellisia. Kuulehan, mitä Roomalaiskirjeessä sanotaan: Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen. Room.5:5.

Tunnetko sinä Jumalan rakkauden sydämessäsi? Se johtuu Pyhän Hengen läsnäolosta sinussa. Hän välittää Uudessa liitossa kaikki Jumalan siunaukset meille eikä hän tee sitä ulkoisesti vaan sisäisesti. Eikö se olekin suurenmoista! Sen tulisi tehdä meistä onnellisia ihmisiä.

Kun ajattelin näitä asioita menneellä viikolla, sydämeni hypähti ja minun uskoni ja iloni vahvistui, koska tiesin, kuka asuu täällä sisimmässäni. Kun mietimme sitä, että Pyhä Henki asuu meidän sisimmässämme, sen tulisi tuottaa meille iloista mieltä. (jatkuu)

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.