Ole luja ja odota Herraa

lapsukainen2Kun viholliseni eivät saa minusta voittoa, minä tiedän, että sinä rakastat minua. Ps.41:12.

Me kaikki joudumme aika ajoin tilanteisiin, jolloin kestävyytemme punnitaan. Uskomme syvyys, terveys, vahvuus ja vakaumuksellisuus joutuvat puntariin. Voimme sairastua vakavaan tautiin, josta toipuminen on inhimillisesti katsoen epävarmaa. Menetämme hyvän ihmissuhteen ja elämämme kääntyy synkäksi. Emme ymmärrä, kuinka voimme toipua, kuinka jaksamme jatkaa, kuinka koskaan kykenemme elämään ilman tuota ihmistä. Tai huomaamme olevamme kiinni riippuvaisuutta aiheuttavista nautintoaineista, kärsimme työnarkomaniasta tai peliriippuvaisuudesta ja kaikki rimpuilut niistä irti osoittautuvat turhiksi. Saatamme vaipua apatiaan ja toivottomina jäädä voivottelemaan ”en toivu tästä sairaudesta, vaan joudun hautaan, en kestä tätä hylkäämistä katkeroitumatta, en pääse irti huonoista tavoistani, talouteni ei koskaan kohene, vaan kuolen velkaisena, olen toivoton tapaus enkä jaksa taistella”.

Mutta Jumalan rakkaus kantaa kuitenkin. Jumalan rakkaus on voimallisempi nostamaan sinua ylös kuin mikään sielunvihollisen keino on painamaan sinua alas. Olet joutunut kokemaan epäoikeudenmukaista hylkäämistä? Kyllä, mutta se on tilapäistä. Olet sairastunut vakavasti? Kyllä, mutta sinä paranet. Taloutesi on kuralla? Kyllä, mutta vielä sinä pääset kuiville. Älä anna vihollisen pelotella sinua. Hänen keinonsa ovat kyllä katalia ja hänellä on juonia paljon pääsi menoksi, mutta samalla tavalla kuin synagogan esimiehelle sanottiin, sanotaan sinullekin: Tämän kuultuaan Jeesus sanoi esimiehelle: ”Älä pelkää, vaan usko.” Mark.5:36.

Jumala voi yhdellä armon osoituksella antaa sinulle avun. Jeesus sanoo vain sanan ja sinä paranet. Pyhä Henki ottaa sinut sylihoitoonsa ja sinä saat kokea, että hylkäämisen aiheuttama kipu ja yksinäisyys kaikkoaa. Jumala ojentaa kätensä ja sinun ongelmasi siirtyy sivuun. Hellä kosketus taivaasta ulottuu sinun sielusi syvimpään sopukkaan ja sinä olet vapaa. Entinen jää taa, taivas aukeaa, tulee riemun aika. Tulee voiton hetki. Ja suusi avautuu kiitokseen.

Odota sitä. Jos kerran palvelet Herraa, muista että palvelet voimallista Jumalaa, joka tekee ihmeitä joka päivä.

Hän pelastaa ja vapauttaa, hän antaa ennusmerkkejä ja tekee ihmeitä taivaassa ja maan päällä, hän, joka pelasti Danielin leijonien kynsistä. Dan.6:27.

eSiru