Perusasiat kuntoon

virtaava2Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me hänen armonsa ansiosta tulisimme vanhurskaiksi ja saisimme osaksemme ikuisen elämän, niin kuin toivomme. Tit.3:6-7.

Se on mahdollista, olen kokenut sen. On mahdollista saada Pyhän Hengen kaste ja kokea se sellaisena kuin se Uudessa testamentissa kuvataan. Mutta normaali hengellinen syntymä sujuu niin, että ensin tullaan parannukseen, sitten käännytään, saadaan synnit anteeksi ja uudestisynnytään elävään uskoon, sen jälkeen otetaan vastaan uskovien kaste julkisesti seurakunnan keskellä. Silloin on mahdollista pyytää Pyhän Hengen kastetta. Joskus Jumala kastaa Hengellä ihmisiä ennen kuin he ovat ehtineet kastattaa itsensä. Jos niin tapahtuu, silloin kaste pitää toimittaa mitä pikimmin (vrt.Ap.t.10:47). Minä rukoilin itselleni heti uskoon tultuani Hengen kastetta ja pyysin muitakin rukoilemaan. Seurakunta ei ehtinyt kastaa minua ennen kuin sen sain, mutta jouduin pyytämään Pyhän Hengen lahjaa 50 päivää. Siis saman ajan, joka kului pääsiäisen ja helluntain välillä, seitsemän viikkoa. Sinäkin voit joutua odottamaan Hengen kastetta jonkin aikaa, mutta Jumala varmasti haluaa sen antaa – pyydä siis.

Kasteesta haluan sanoa, että en pidä siitä, jos ihmiset hakeutuvat ulkomaille kastettaviksi. Eräs jopa kävi rantalomalla ja sitten aviomies ”kastoi” hänet keskellä yötä meressä. Ketään muita ei ollut läsnä. Toinen luterilainen meni Israeliin ja otti kasteen Jordanissa. Se oli hänen mielestään aitoa ja alkuperäistä. Minusta kummassakaan tapauksessa ei toteutunut yksi kasteen olennainen tarkoitus: julkinen tunnustautuminen kristilliseen uskoon. Siinä ei toteutunut se kasteen normaali muoto, joka edellyttää, että se otetaan vastaan ”oman” seurakunnan keskellä. Siinähän uskoon tullut myös liitetään seurakuntaan.

Onhan Jumalalla varaa kohdella ihmisiä yksilöllisesti. Hän on kaiken luonnon monimuotoisuuden luonut eikä häntä voi pullottaa mihinkään uskonnollisten sääntöjen ahtaisiin kehyksiin. Mutta joitain perusasioita on huomioitava. Näemme Raamatusta, kuinka määrätyt asiat toistuvat.

Rohkaisen siis sinua seuraamaan Herraa näissä aika yksinkertaisissa asioissa. Kun olet tehnyt uskon ratkaisun ja lähtenyt seuraamaan Herraa, hakeudu kasteelle. Pyydä myös Pyhän Hengen lahjaa – Hengen kastetta. Sillä tavalla saat täydet valtuudet Jumalalta toteuttaa myös omaa hengellistä kutsumustasi – on se mikä tahansa. Jumala on nämä lahjat luvannut antaa, pyri siis täydessä uskon varmuudessa omistamaan ne.

Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette. Fil.4:19.

eSiru