Pyhä edetköön pyhyyden tiellä

huurussa2Jumalaton ottaa lainaa mutta ei maksa takaisin, vanhurskas on hyväsydäminen ja antaa omastaan. Ps.37:21.

Kristitty on sellainen, joka kantaa toisten kuormia (Gal.6:2). Kristittynä joudumme joskus kantamaan syyllisyydenkin kuormaa toisten tähden – olemaan sijaiskärsijöitä. Joudumme siihen joskus pakon edessä. Mutta on mahdollista myös vapaaehtoisesti tehdä hyvää siinä mielessä, että esimerkiksi maksamme toisten velkoja. Annamme rahaa ihmiselle, joka ei ehkä oikein ansaitsisi sitä, kun on ajanut itsensä taloudelliseen ahdinkoon omaa syytään. Ja mitäpä hyvät vanhemmat eivät tekisi lastensa puolesta.

Siunaan siis sinua Jeesuksen nimessä, koska olet kasvanut uskossa siihen mittaan, että osaat antaa omastasi, hyväksyt senkin, että kärsit toisten töppäyksistä, kannat jokapäiväistä huolta toisen lapsesta (lapsista), uhraudut, jotta joku toinen saisi toteuttaa unelmiaan, annat tilaa toisille ohittaa sinut (seurakunnan) arvojärjestyksessä, rukoilet ihmisten puolesta, vaikka he halveksivat sinua jne. – Olet oppinut olemaan sydämen kristitty. Onnittelen sinua, sillä yleensä ihmisillä on toisenlainen kuva kunnon kristitystä, sellainen, jossa vain ulkokuori merkitsee…

Ole rohkea niiden haasteiden edessä, joita uskossa kasvaminen tuo. Sillä jokaisella on varaa kasvaa. Vaikka olet jo pitkällä, Herra kasvattaa sinua yhä. Mutta sillä tavalla pääset osalliseksi hänen luonteestaan, pyhyydestään ja kirkkaudestaan.

Jumalaton eläköön yhä jumalattomasti, saastainen rypeköön saastassaan, vanhurskas harjoittakoon vanhurskautta ja pyhä edetköön pyhyyden tiellä. Ilm.22:11.

eSiru