Rakenna muurien sijasta siltoja

PDFicon20 Rick Warren: Stop Building Walls, Start Building Bridges

Naapurigalaksimme Andromeda (M31) on noin 2,5 miljoonan valovuoden päässä ja näkyy paljain silmin. Oikealla on erikoistekniikalla kuvattu Andromedan keskusta. Kuva: ESA Hubble.

Naapurigalaksimme Andromeda (M31) on noin 2,5 miljoonan valovuoden päässä ja näkyy paljain silmin. Oikealla on erikoistekniikalla kuvattu Andromedan keskusta. Kuva: ESA Hubble.

Herra kuitenkin auttoi minua ja antoi minulle voimaa, jotta voisin saattaa julistustyöni päätökseen ja evankeliumin kaikkien kansojen kuuluville, ja näin pelastuin leijonan kidasta. 2.Tim.4:17.

Silloin kun tunnet itsesi yksinäiseksi, sinun tulee keskittyä muiden tarpeisiin eikä itseesi.

Maailman yksinäisin ihminen on se, joka on itsekeskeinen ja itseensä uppoutunut. Jumala suunnitteli meidät antamaan itsemme muiden hyväksi, auttamaan toisia ja ajattelemaan muita eikä vain itseämme.

Jos haluat murtautua ulos yksinäisyytesi otteesta, lakkaa hokemasta ”minulla ei ole yhtään ystäviä” ja ryhdy itse ystäväksi. Lakkaa tuijottamasta omaan napaasi ja anna sen sijasta itsesi muille. Lakkaa keskittymästä omaan elämääsi ja siirrä painopiste muiden tarpeisiin.

Yksinäisyys on usein rakkauden pelkoa. Pelkäämme avautua. Pelkäämme olla haavoittuvia. Pelkäämme näyttää, kuinka todella tunnemme. Pelkäämme astua esiin ja riskeerata ihmissuhteitamme, sillä pelkäämme torjutuksi tulemista ja tiedämme liiankin hyvin, miltä se tuntuu.

Kun pelkäämme rakastaa, emme tuo itseämme näkyville ja sillä tavalla pysymme takuuvarmasti yksinäisinä. Valmistamme itsellemme oman yksinäisen eristyssellin, mikä on täysin tarpeetonta. Anna elämäsi avautua ulospäin!

Kun Paavali oli vankilassa odottamassa teloitustaan, hän sanoi, että kaikki hänen ystävänsä olivat jättäneet hänet, mutta että Jumala oli hänen kanssaan. Se antoi hänelle voimaa kurottautua muita kohti ja saattaa loppuun se työ, jonka Jumala oli hänelle antanut: Herra kuitenkin auttoi minua ja antoi minulle voimaa, jotta voisin saattaa julistustyöni päätökseen ja evankeliumin kaikkien kansojen kuuluville…

Avaintekijä yksinäisyyden voittamisessa on lopettaa seinien rakentelu ja keskittyä rakentamaan siltoja. Älä siis rakenna muureja sinun ja muiden ihmisten välille. Ala rakentaa siltoja. Ota riski. Ryhdy auttamaan muita.

Vuosia sitten Corrie ten Boom oli kihloissa erään miehen kanssa, joka yllättäen purki kihlauksen ja meni naimisiin Corrien parhaan ystävän kanssa. Corrie oli epätoivoinen. Hän tuli kotiin murtuneena, yksinäisenä ja hylättynä. Hän kysyi isältään: ”Mitä minä teen tämän torjutun rakkauden kanssa?” Tämä vastasi: ”Aina, kun rakkautesi torjutaan, kanavoi se uudestaan!”

Maailmassa on tuhansia ihmisiä, jotka kaipaavat sinun rakkauttasi. Suuntaa siis tunteesi uudestaan. Jos pidät ne sisälläsi, tunteesi kuivuvat ja kuihtuvat pois. Sinun pitää löytää itsellesi palvelutyö, jokin paikka, jossa voit käyttää lahjojasi auttaaksesi muita ihmisiä.

Antaudu palvelemaan. Kun teet sen, yksinäisyytesi murenee pois.

Mietipä:

  • Miksiköhän tunteet on usein helpompi pitää sisällään kuin antaa niiden löytää ilmaisunsa?
  • Keitä ovatkaan ne ihmiset ympärilläsi, jotka kaipaavat sinun rakkauttasi tänään? Miten voisit jakaa sydämesi heidän kanssaan?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope.