Uskonpuhdistus jatkuu

vaaraarahaa2Oletko koskaan saanut väärää rahaa vaihdossa? Väärennökset voivat olla taitavia eikä niitä hevillä erota oikeista. Samoin on uskonkin laita. Liikkeellä on erilaisia väärennöksiä uskoontulosta, kasteesta, terveestä seurakuntaelämästä, ehtoollisesta, kristillisestä moraalista ja jopa Pyhän Hengen kasteesta. Karismaattisuuden piirissä voi törmätä mitä omituisimpiin ”armolahjoihin”.

Jeesus nousi aikanaan näitä väärennöksiä vastaan. Hän kritisoi voimakkaasti sitä uskonnollisuutta, jota hän kohtasi aikanaan. Hän pyrki osoittamaan, että farisealaisuus, saddukealaisuus ja muutkin hänen aikansa virtaukset olivat oikean ja terveen uskon väärennöksiä.

Paavali jatkoi samaa taistelua, kun hän nousi etenkin judaismia vastaan, joka pyrki johtamaan Kristuksen opetuslapset uudestaan lain alle. Myös Luther ja Calvin pyrkivät aikanaan puhdistamaan kristillistä uskoa kaikenlaisesta hömpänhömpästä. Valitettavasti luterilainen kirkko on nykyään palannut takaisin vielä pahempaan hömpänhömppään, josta sen oppi-isä yritti irrottautua. Väärennökset pyrkivät valtaamaan koko Kristuksen seurakunnan ja niitä vastaan ei pärjää kuin aito ja puhdas raamatullinen usko. Se on vastavirtaan uimista jokaiselle Kristuksen omalle ja vaatii peräänantamatonta rakkautta totuuteen.

Te, rakkaat ystävät, olette kuitenkin tuo parempi maa, ja teitä odottaa pelastus. Olemme siitä varmoja, vaikka puhunkin näin. Eihän Jumala ole epäoikeudenmukainen, ei hän unohda teidän tekojanne eikä rakkauttanne, jota olette osoittaneet hänen nimeään kohtaan, kun olette palvelleet hänen pyhiään ja yhä palvelette heitä.
Hartaasti vain odotamme, että te itse kukin loppuun asti yhtä innokkaasti haluatte kokea yhteisen toivomme täyttymisen. Älkää päästäkö itseänne veltostumaan, vaan seuratkaa niiden esimerkkiä, jotka ovat uskoneet ja kärsivällisesti odottaneet ja sen tähden saavat omakseen sen, minkä Jumala on luvannut. Hepr.6:9-12.

eSiru