Kolmas palvelija

salamoita3Mies lähetti vielä kolmannen palvelijan, mutta tämänkin he hakkasivat verille ja ajoivat tiehensä. Luuk.20:12.

Oletko sinä tuo ”kolmas palvelija”? Minä olen ja tiedän, miltä tuntuu olla ns.kolmas palvelija. Niinpä haluan rohkaista sinua, jos sinäkin olet saanut tällaisen Kristuksen todistajan tehtävän. Jeesus tuli Luukkaan kertomassa vertauksessa kolmannen palvelijan jälkeen ja He raahasivat hänet ulos viinitarhasta ja tappoivat hänet (Luuk.20:15) – siis Jeesuksen. Jeesus on kuitenkin Jumalan Poika ja meidän Vapahtajamme. Hänet on myös korotettu tuomariksi tuomitsemaan koko maanpiiriä ja kerran hän antaa oikeudenmukaisen tuomion jokaiselle, joka on käynyt kimppuusi väärin syytöksin ja väkivaltaisin toimin. Sitä pahempi tulee olemaan heidän kohtalonsa, mitä korkeammalla seurakunnan arvoasteikossa he luulevat olevansa.

Ole siis rohkealla mielellä ja kulje edelleen urheasti Jeesuksen jalanjäljissä. Kerran saat siitä suuren palkan. Kerran saat viedä kaiken kokemasi vääryyden ylituomarille todistusaineistoksi. Muista, että olet vain todistaja, et tuomari. Sinulle on paljon uskottu, kun sinulle on uskottu tämä risti. Mutta se kääntyy voitoksi. Tänä päivänä voit vain hämärästi aavistaa, millainen se voitto kerran on oleva, mutta jo nyt olet tarttunut uskon otteella voittopalkintoon. Se on tärkeintä: usko ja kestävyys siinä, minkä tietää oikeaksi – luja ote sanan lupauksista.

Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus loppuun asti, niin saat kerran elämän kruunun, voitonseppeleen.

eSiru