Jumala tulee ja pelastaa

laine-isoJa Herra on vapahtava minut kaikesta ilkivallasta ja pelastava minut taivaalliseen valtakuntaansa; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen. 2.Tim.4:18 KR38.

Paavali kuvailee, kuinka kupariseppä Aleksandros oli tehnyt hänelle paljon pahaa. Kovin yksityiskohtaisesti ei Paavali kuvaile näitä ongelmia, mutta tekstistä saa vaikutelman, että Paavali oli tämän yhden vastustajan vuoksi joutunut tosi ahtaalle. Sitten Paavali rohkaisee itseään yllä lainatulla tavalla.

Jumalan omina ja Jeesuksen Kristuksen seuraajina mekin joudumme aika ajoin ihmisten vihan kohteeksi. Jumala sallii meidän uskoamme koeteltavan. Hän sallii, että meitä kohdellaan huonosti. Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen (Matt.10:25 KR38). Ahdingossamme emme aina saa tukea toisilta uskovilta, mutta Jumala on luotettava: Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. 1.Kor.10:13.

Siksi, veljet ja sisaret, olkaa urheita. Vastustaja on häikäilemätön, mutta myös Puolustajamme on uskollinen. Voimme kaikissa ahdingoissamme luottaa Herraan. Jesaja kehottaakin:

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ”Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne! Kosto lähestyy, tilinteon hetki. Jumala itse tulee ja pelastaa teidät.” Jes.35:3-4.

eSiru