Vaivannäkö Herrassa

kynaInto on hyvä, jos asia on hyvä – näin aina eikä vain silloin kun minä olen luonanne. Gal.4:18.

Nykyään monet joutuvat työttömiksi vastoin tahtoaan ja taloudellisten ongelmien lisäksi he saavat liikaa vapaa-aikaa. Monilla ei ole vaikeuksia keksiä itselleen tekemistä, mutta toisilla on. Siinä, missä jotkut osaavat harrastaa ja tehdä jotakin hyödyllistä, toiset vain kuluttavat aikaansa ja tuhlaavat sitä jonnin joutaviin asioihin.

Mietin omaa kirjoittamistani. En ole hyvä kääntäjä, mutta yritän silti kääntää hyviä artikkeleita, koska se on minusta hyödyllistä. En ole hyvä kirjoittaja, mutta yritän kirjoittaa, koska asia on hyvä. Jos puhun Jumalasta, jos rohkaisen ihmisiä luottamaan Jumalan sanaan ja jos innostan ihmisiä rukoilemaan, koen tekeväni hyödyllistä työtä, koska asia on hyvä. Jumalan rakkaus on ilmestynyt meille Kristuksessa Jeesuksessa – kyllä siitä kannattaa puhua. Uskon, että kirjoittamisen taito ei ratkaise, vaan vaivannäkö Jumalan valtakunnan asian hyväksi kannattaa aina. On parempikin, jos ei jutuissani ole liikaa ”puheen viisautta”. Sinäkin voit luottaa, että työtä kannattaa aina tehdä, jos asia on hyvä ja jos voit kokea, että olet saanut jonkin työn sydämellesi. Vaikka et aina kokisi itseäsi päteväksi, jos voit kuitenkin kokea, että asia on hyvä, silloin voit mennä eteenpäin Jumalaan luottaen.

Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan. 1.Kor.15:58.

eSiru