Vanhurskas elää uskosta

oksaMinä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Joh.15:5.

Kun tunnemme itsemme avuttomiksi, mikä neuvoksi? Jos emme kykene johonkin, jos emme pysty, jos jokin on meille mahdotonta, silloin on turvallisinta kääntyä hänen puoleensa, joka on luonut galaksit, muovannut aurinkokunnan, antanut meille tämän planeetan asuttavaksi ja tehnyt meidät savesta ja puhaltanut meihin elämän hengen. On turvallisinta tunnustaa hänelle, että olemme avuttomia ilman häntä. On viisainta myöntää, että olemme hänestä täysin riippuvaisia.

Jos teemme niin, se tarkoittaa myös, että kuuntelemme Jumalan sanaa, otamme sen todesta ja teemme sen mukaan. Pysymme rukouksen hengessä aina yhteydessä taivaan Isään. Osoitamme sanoin ja teoin, että olemme riippuvaisia Jumalasta, palvelemme häntä, elämme Kristusta seuraten.

Joka uskoo, ei horju. Jes.28:16. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: ”Uskosta vanhurskas saa elää.” Room.1:17.

eSiru