Sinulla on paljon voimaa

vuorillaRaamattu on uskon oppikirja. Huomasin Joosuan kirjaa lukiessani, kuinka siellä on pieni episodi, joka hyvin kuvaa sitä uskon ja epäuskon välistä köydenvetoa, joka meidänkin sielussamme on meneillään niin usein. Epäusko sanoo: ”ei kannata, ei siitä mitään tule, emme pysty”. Obaman vaalilause oli ”Yes, we can!” (Kyllä pystymme!) Hän tosin luotti ihmisvoimaan. Miksi me emme luottaisi kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka tekee ihmeitä ilman määrää? Itse asiassa Jumala ei tee mitään muuta kuin ihmeitä. Meillä on täysi syy luottaa häneen silloin, kun jokin tavoite elämässämme on Jumalan tahdon mukainen.

Efraimilaiset valittivat, että heidän lukumääräänsä nähden he olivat saaneet liian vähän elintilaa. He pyysivät Joosualta, että tämä antaisi heille lisää kyliä asuttavaksi – niitä, jotka oli jo valloitettu kanaanilaisilta. Näin mekin teemme usein: tarraamme kiinni siihen, joka on jo meidän: suvun omaisuus, perheen vaikutusvalta, seurakunnan saarnatuoli. Vaadimme suurempaa osuutta kaikesta jo saavutetusta.

Joosua antaa hyvän esimerkin siitä, miten uskon henki ajattelee toisin. Hän myös rohkaisee efraimilaisia sen hengen mukaan, joka hänessä niin ihailtavasti vaikutti. Luemme Raamattua:

Joosua sanoi Joosefin jälkeläisille, Efraimin ja Manassen heimon miehille: ”Te olette suuri kansa ja teillä on paljon voimaa. Te saatte enemmän kuin yhden arpaosan: vuoristo on teidän. Se on metsäistä maata, mutta te voitte raivata sitä ja näin ottaa sen kokonaan haltuunne. Te saatte vielä kukistetuksi kanaanilaisetkin, vaikka heillä on raudoitettuja sotavaunuja ja vaikka he ovat voimakkaita.” Joos.17:17-18.

Mikä loistava esimerkki uskon asenteesta ja rohkeudesta. Sinäkin olet saattanut olla vähän lannistunut. Olet nähnyt edessäsi esteitä ja vastuksia, joita et mielestäsi kykene ylittämään. Niinpä minäkin haluan rohkaista sinua ja sanoa: ”Sinulla on paljon voimaa. Pystyt kyllä. Mene eteenpäin rohkeasti. Tee määrätietoisesti työtä tavoitteesi eteen. Sinä laajenet, sinun vaikutusvaltasi kasvaa. Jumala avaa sinulle uusia ovia ja sinä valloitat uusia alueita. Turvaa Jumalaan ja hän antaa sinulle, mitä sydämesi kaipaa. Hänellä on varattuna sinulle siunattu tulevaisuus. Tartu kiinni ikuiseen elämään ja sinä saat nähdä, kuinka uskollinen Herra on. Hän on sinun apusi, sinun varjelijasi, sinun neuvonantajasi ja ehtymätön voimavarasi tänään ja tästä eteenpäin. Älä siis epäröi äläkä pelkää, vaan anna uskosi tuottaa kunniaa Jumalalle.”

eSiru