Kristilliset kiroukset

TahtitaivasSe on paradoksi, mutta niitä esiintyy. Kysyin eräältä luterilaiselta papilta kerran, mitä saan vastineeksi, jos liityn kirkkoon. Hän ei halunnut vastata, vaan kirosi minut. Hän kielsi minua osallistumasta hänen seurakuntansa ehtoolliseen ja oli kuuleman mukaan sopinut asiasta kirkkoherrankin kanssa. Tässä on kysymyksessä kristillinen kirous. Kerran eräs helluntaiseurakunnan pastori myös rajasi minut ulos hänen seurakuntansa ehtoollispöydästä. Hänkin siis käytännössä kirosi minut. (Luulen kuitenkin, että kumpikin pastori veti jonkinlaisen kirouksen itsensä ja seurakuntansa ylle.) Aivan uskonelämäni alkuaikoina koin, että pastorin vaimo oli jonkinlainen noita, jonka levittämät valheelliset puheet olivat minulle hyvin vahingollisia. Olin silloin hyvin ymmälläni, mutta en enää. Olen huomannut, että noitia on kaikenlaisia: harmittomia ja erittäin vaarallisia ja siltä väliltä. Ongelmaa ei saada kitketyksi pois seurakunnista ennen kuin pastorit lopettavat heidän toimintansa hyväksymisen.

En soisi yhdenkään uskovan olevan niin tyhmä, että lähtee kiroamaan toisia uskovia. Mutta sellaista vaan tapahtuu ja on hyvä, jos voimme tietää, miten suojautua ja kuinka suhtautua tällaiseen ilmiöön.

Dennis Cramer on kirjoittanut kirjan “Breaking Christian Curses” – suosittelen englantia osaaville. Mutta Raamattu on paras oppikirja. Ymmärrämme, että aiheettomat kiroukset eivät tehoa: Kuin lentävä lintu, kuin liitävä pääsky on aiheeton kirous: se ei yllesi jää (Sananl.26:2). On selvää, että Jeesuksen omaan eivät mitkään kiroukset tehoa. Jeesus rukoilee meidän puolestamme lakkaamatta: Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Kun olin heidän kanssaan, suojelin heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut. Joh.17:11-12. Voimme itsekin rukoilla ja kätkeä itsemme ja läheisemme Jeesuksen veren suojaan. Jumala on luvannut olla meille suojana ja varjelijana: Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi (Ps.91:4).

On kuitenkin väistämätöntä, että kiroukset ja erilaisten noitien (kristillisten, pakanauskontojen ja Pimeyden voimien, kuten Isebelin) lausumat kiroukset, loitsut ja manaukset voivat aiheuttaa meille ongelmia. Kun tein työtä lähetysjärjestölle, joka toimi hindujen keskellä, sain hyvin konkreettisesti tulla tuntemaan, kuinka pakanauskonnon noitatohtorit kirosivat tuota lähetysjärjestöä ja sen työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita lakkaamatta. Silloin saatamme kokea hengessämme tiettyä raskautta, masennusta ja vastustusta – eräänlaista hengen turbulenssia, joka vaikuttaa mielialaan. Tällöin voimme kuitenkin rauhoittaa mielemme rukouksessa. Olen kokenut, kuinka mustat enkelit saattavat ympäröidä minut, mutta myös sen, miten valkeuden enkelit ajavat ne pois.

Ole siis rohkea ja luota Herraan. Hän levittää siipensä sinun yllesi ja varjelee sinut kaikelta pahalta. Olet Kristuksen oma ja kun palvelet häntä ensirakkaudessa, mikään pimeyden voimien aiheuttama kirous ei tehoa sinuun.

eSiru