Laupias Herra

Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan

Anteeksiantava ja laupias on Herra. Hän on kärsivällinen ja hänen armonsa on suuri. Ei hän iäti meitä syytä, ei hän ikuisesti pidä vihaa.

Kun tunnemme itsemme syntisiksi – sitähän tapahtuu meille usein – me helposti piiloudumme Jumalan katseelta samoin kuin Aadam ja Eeva paratiisissa. Emme kestä Jumalan läsnäolon valoa, vaikka juuri se valoon tuleminen auttaisi meitä puhdistumaan. Jumala ei lopultakaan etsi meitä moittiakseen ja rangaistakseen, kuten jotkut urkkijatyyppiset ihmiset voivat tehdä, vaan hän haluaa pitää meidät lähellään ja kohdella meitä lapsinaan. Paras mahdollinen uskon kokemus on saada kohdata sellainen armollinen Jumala, joka vapauttaa meidät syyllisyydestä. Hän tulee meitä lähelle Kristuksessa, joka on kuollut puolestamme. Hänen läsnäolonsa ja rakkautensa lämmön välittää meille Pyhä Henki, joka myös valaisee ymmärrystämme, että käsitämme hänen armonsa myös järjellämme.

Tärkeä elämänohje siis voitaisiin ilmaista näin: Älä jää mihinkään piiloon Jumalan katseelta, älä pakene syyllisyytesi syövereihin, älä loittone Herrasta, älä käännä selkääsi Vapahtajalle. Jos totut pärjäämään ilman Jeesusta, totut elämään hämärässä. Aikaa myöten joudut haparoimaan pimeässä. Totuta itsesi valoon.

Joudun tekemään tilitystä Herralle itsekin. Silloin on parasta myöntää puutteeni Jumalan kasvojen edessä ja antaa Kristukselle mahdollisuus armahtaa minut. Kun Jeesuksen veri puhdistaa minua sisältäpäin, saan uuden rohkeuden elää valossa. Profeetta Miika kuvailee naulan kantaan, kuinka Jumala toimii:

Minä olen tehnyt syntiä Herraa vastaan, siksi joudun kantamaan hänen vihaansa, kunnes hän ratkaisee asiani ja armahtaa minut. Hän johdattaa minut valoon, minä saan nähdä, kuinka hän pelastaa minut.

Voit olla varma, että me kaikki tarvitsemme Jeesuksen veren puhdistavaa voimaa. Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Jeesus pesee jalkamme, kun olemme lianneet ne. Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme. Syyllisyys voi tuoda pelon ja häpeän, mutta Kristuksen rakkaus karkottaa pelon eikä yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään.

Haluan siis rohkaista sinua, jos syyllisyys painaa tai jos tiedät loukaanneesi omaatuntoasi vastaan. Herra on armollinen. Ei hän ole ensisijaisesti hurskaiden kuningas, hän on ennen kaikkea syntisten Vapahtaja.

1.Tess.5:10, Ps.103:8-9, (1.Moos.3:8), Miika 7:9, Jaak.3:2, Hepr.4:16, (1.Joh.4:18), (Room.10:11).