Aarteesi taivaissa

Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta.

Jeesus opetti almujen antamisesta – siis hyväntekeväisyydestä – ja neuvoi, ettei kannattanut tehdä asiasta numeroa. Jos halusi ihmisten huomiota, sai palkkansa ihmisten huomiona, jolloin Jumalan huomio jäisi vähemmälle. Olisi parempi, jos palkkamme olisi odottamassa taivaan pankissa. Siellä se säilyisi ja siellä se kasvaisi parhainta korkoa. Sama periaate päti myös rukoilemisessa. Jos halusi viettää aikaa esirukouksessa, ei sitäkään ollut hyödyllistä toitottaa muille. kannatti jäädä odottamaan, että Jumala palkitsee.

Vanha luonto meissä ei jaksaisi odottaa. Vanha luonto on meissä kärsimätön kuin pieni lapsi. Mutta Jumala on luonut järjestyksen, jonka kumoamiseen emme pysty. Joudumme odottamaan ja odottamiseen tarvitsemme uskoa.

Minulla on kuitenkin sinulle lohdullinen viesti: Jumala on ottanut vastaan sinun talletuksesi. Hän on varastoinut sinulle satoa taivaan pankkiin. Jumala näkee sinun kipeän kasvusi tähän kärsivällisyyteen, jota olet osoittanut, ja vahvistaa sinua uskossa ylösnousemuksen päivään. Sinä saat sydämessäsi luottaa, että sinun uskosi kantaa perille asti. Sinä saat nähdä, mitä sinun aarrekammiossasi on. Sinä saat ihastua ja uudestaan hämmästyä, miten hyvä Jumala on ja miten uskollisesti hän on kantanut sinua elämäsi vaikeuksissa. Saat nähdä, että sinun uhrauksesi kannatti.

Varoita niitä, jotka tässä maailmassa ovat rikkaita, etteivät he ylpeilisi eivätkä panisi toivoaan epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme. Kehota heitä tekemään hyvää, keräämään rikkaudekseen hyviä tekoja ja jakamaan anteliaasti omastaan muille. Näin he kokoavat itselleen aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuutta varten, niin että voittavat omakseen todellisen elämän. 

Matt.6:21, Matt.6:19-20, (Matt.6:4), (Matt.6:6), 1.Tim.6:17-19.