Elämä itää pimeässä

Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa.

Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.

Jyvä tarvitsee itääkseen kosteutta. Yleensä itäminen tapahtuu pimeässä. Jos siis olet tänään pimeässä, voit onnitella itseäsi – itäminen on alkanut! Jokainen lapsi on kehittynyt kohdun pimeydessä ennen kuin on syntynyt tähän maailmaan. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.

Usko on samanlainen ilmiö kuin siemen. Joskus tarvitaan pitkä itämisaika. Abraham joutui odottamaan vuosia, että Jumalan lupaus pojasta toteutuisi. Joosef oli vuosikausia syyttömänä vankilassa. Hän yritti kertoa oman versionsa tapahtumista ja puolustautua, mutta kukaan ei kuunnellut. Daavid sai myös vuosikausia paeta Saulia ja piileskellä erämaassa.

Sinäkin olet joutunut pimeään. Sinäkin olet muuttunut näkymättömäksi. Yrität puhua puolestasi, mutta kukaan ei vastaa. Jumalakin on hiljaa. Toivottomuus on hiipinyt sydämeesi. Unelmasi ei näytä toteutuvan. Rukouksesi jäävät jonnekin matkalle. Kaikki sanat uupuvat kesken…

Mutta sinun keskiyösi on kääntynyt jo aamuyöksi. Vain lyhyt hetki enää ja valo lävistää pimeyden, aamu kajastaa esiin horisontista, linnut alkavat laulaa. Sinä saat nukkua vielä vähän ja sitten – äkkiä olet hereillä. Aurinko paistaa huoneeseesi ja häikäisee silmiä.

Hän antaa syyttömyytesi käydä esiin kirkkaana kuin aamun valo.

Yhtäkkiä ovi avautuu, sinua kutsutaan nimeltä. Sinä saat peseytyä, pukea uudet vaatteet. Sinä saat astella kuninkaan eteen. Sinut voidellaan öljyllä ja lähetetään. Sinä saat sykkiä elämää jälleen, sinä saat innostua. Sinä saat kokea Jumalan hyvyyttä, armoa armon lisäksi. Täynnä tarmoa ja energiaa sinä saat toteuttaa Jumalan suunnitelmia.

Katso siis uskossa eteenpäin, vaikka vielä on peräti hämärää. Lopulta kaikki tapahtuu nopeasti. Älä yhtään pelkää, älä epäröi, vaan usko. Anna uskon itää sydämesi pimeydessä. Kohta se nostaa päänsä mullan pintaan ja saa vauhtia kasvulleen. Mikään ei voi pidättää kasvua, jonka Jumala on pannut liikkeelle sanansa ja henkensä voimalla.

Jos taas toivomme jotakin mitä emme näe, me myös odotamme sitä kärsivällisesti.

Valit.3:23, Joh.12:24, Ps.139:15, Saarn.1:8, Ps.37:6, Room.8:25.