Kristuksen kirkkaus häikäisee vihollisen

Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Tämä on sinulle, joka olet maahan lyöty. Ehkä sinun läheisesi on sinulle ilkeä ja kova. Ehkä sinut on kokonaan hylätty. Ehkä sinua kiusataan ja sinä et jaksaisi millään kestää sitä. Sinua vaivaa vihamielinen ilmapiiri, joka ympäröi sinua. Sinä olet levoton ja peloissasi, kun et voi uskoutua kenellekään. Sinä valvot öitäsi. Pelkäät mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olet rukoillut, mutta taivaskin vaikenee. Ole silti turvallisella mielellä, minulla on sinulle sana Herralta:

Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja. Me kannamme aina ruumiissamme Jeesuksen kuolemaa, jotta myös Jeesuksen elämä tulisi meidän ruumiissamme näkyviin.

Tämä risti, joka painaa hartioitasi, on Jumalan armoa. Sen kautta sinun sisäinen ihmisesi saa kasvaa ja sinä pääset lähelle Jumalaa, lähelle hänen Poikaansa, niin lähelle, että sinusta tulee hänen kaltaisensa. Sinun kauttasi Kristuksen kirkkaus valaisee sinun ympäristöäsi. Ihmiset voivat olla sokeita sille valolle, mutta Pimeyden henkivallat pakenevat sitä. Ne sokaistuvat siitä valosta. Ne piiloutuvat tämän valon edessä, sillä ne kammoavat kaikkea valoa.

Mene siis luottavaisin mielin huomiseen. Näytä heille uskosi. Näytä, että sinä olet uskossasi horjumaton ja koko sydämestäsi Jeesuksen seuraaja. Mikään ei voi sinua kaataa, kun sinun Herrasi ja Mestarisi kulkee rinnallasi. Sinä olet turvassa ja Hyvän Paimenen sauva suojelee sinua. Hänen valonsa valaisee sinun tiesi.

Sinä onneton, myrskyn piiskaama, sinä jota kukaan ei lohduta! Malakiitilla minä peitän sinun seinäsi, minä lasken sinun perustuksesi safiireista, rubiineilla minä päällystän sinun muuriesi harjat, sinun porttisi minä rakennan vuorikristallista ja jalokivistä koko sinun ympärysmuurisi.

Joh.1:14, 2.Kor.4:8-10, Jes.54:11-12.