Mitä odotat joululta? Osa4

Rick and Kay Warren: What Will You Find At Christmas?

Hubble on juuri huollettu ja nyt se vapautetaan takaisin avaruuteen. Kuva: ESA Hubble.

Hubble on juuri huollettu ja nyt se vapautetaan takaisin avaruuteen. Kuva: ESA Hubble.

Tänä jouluna voit löytää ikuisen elämän

Tässä on elämän tosiasioita:

Ensinnäkin, me kaikki kuolemme jonain päivänä. No, se ei ole kauhean mukavaa ajateltavaa. En usko, että sinun pitäisi olla asiasta kauhuissasi tai aina huolissasi siitä, mutta tosiasia nyt vaan on, että me kaikki, ihan jokainen meistä, kerran kuolemme. Ehkä huomenna, ensi vuonna, kymmenen vuoden päästä – emme tiedä.

Toiseksi, me vietämme tuonpuoleisessa elämässä suuremman osan ajastamme kuin täällä ajassa. Voit elää 60, 70, 80, ehkä 90 vuotta täällä maan päällä. Mutta kuoleman toisella puolen vietät lopun ajan ikuisuudesta. Vain täysi hölmö viettää elämänsä täällä niin, että ei halua olla millään tavalla tietoinen siitä, mikä on kuitenkin väistämätöntä. Eikä ole paljon järkeä siinä, jos tietää kerran kuolevansa eikä silti millään tavoin valmistaudu siihen. Haluaisin sanoa, että et ole valmis elämään, jos et ole valmis kuolemaan. Onneksi hyvä uutinen on se, että juuri siitä on joulussakin kysymys – juuri siksi Jumala lähetti Kristuksen Jeesuksen.

Jumala tekee meistä valmiita taivaaseen, kun me asetamme luottamuksemme ja uskomme Kristukseen, jotta pelastuisimme. Uskosta vanhurskas saa elää (Room.1:17).

Jumala sanoo, että löydät ikuisen elämän uskomalla Kristukseen. Jumala vakuuttaa: ”Minä hoitelen ne menneet asiat joita kadut, minä huolehdin sinun tästä päivästäsi ja hoidan sinun tulevaisuuttasi kohtaan tuntemasi pelon”. Kun tämä kiteytetään yhteen sanaan, tiedätkö miksi sitä kutsutaan? Sitä kutsutaan pelastukseksi. Ja mitä pelastus sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa, että Jumala vie minut turvaan. Se tarkoittaa, että Jeesus vie minut turvaan. Se merkitsee, että hän puhdistaa minut menneisyydestäni, huolehtii minusta tänään ja varmistaa tulevaisuuteni. Siinä on lahja, jota et saa mistään muualta. Sitä et löydä joulukuusen alta. Voit löytää sen vain ristin miehen luota.

Tiedätkö, mikä meidän perusongelmamme on? Aivan liian usein emme ymmärrä, mitä oikein etsimme elämässä. Luulemme etsivämme onnellisuutta ja niin menemme ulos ja yritämme jos jotakin tullaksemme onnellisiksi. Saatamme luulla, että etsimme rakkautta: ”minä vain haluan, että joku rakastaisi minua ja täyttäisi tämän elämäni tyhjiön”. Tai me luulemme, että meidän pitää etsiä menestystä, turvallisuutta, huomattavaa asemaa tai etsiä tarkoitusta ja päämäärää elämällemme.

Luulemme tavoittelevamme näitä erilaisia asioita, mutta se mitä me oikeasti etsimme onkin – Jumala. Oikeasti me tässä kaikessa etsimme Jumalaa. Jumala on kaikkien näiden mainittujen asioiden takana ja hän on luonut sinun sisimpääsi jumalanmuotoisen tyhjiön, mitä mikään muu ei voi täyttää. Sydämemme on levoton, kunnes se löytää levon Hänessä. Mutta tässä tulee hyvä uutinen: kaiken aikaa, kun sinä etsit – vaikka et tiennytkään etsiväsi Jumalaa – hän on myös vetänyt sinua puoleensa. Hän on tehnyt työtä toisessa päässä. Sen vuoksi Jumala lähetti Jeesuksen Kristuksen meille joulua tuomaan satoja vuosia sitten.

Me tiedämme myös, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, jotta tuntisimme hänet, joka on Todellinen. 1.Joh.5:20.

Ymmärrätkö nyt, mikä joulu on? Joulu on valtakunnan ilmestymisen juhlimista. Se on Jumalan kohtaamisen juhla. Jumala tuli maan päälle ihmishahmossa kaksituhatta vuotta sitten. Miksi? Jotta tietäisimme, että hän ei ole jokin Suuri Voima taivaassa. Hän haluaa meidän tietävän, millainen hän oikeasti on. Jeesuksen syntymä jakaa historian kahtia: eKr ja jKr. – Joka kerta, kun allekirjoitat jotakin, se on viittaus tähän. Olet uskova tai et, sinä viittaat Jeesuksen Kristuksen syntymään jokaisena elämäsi päivänä: 2005, 2006, 2007 vuotta mistä alkaen? Alkaen siitä, kun Jumala lähetti Poikansa elämään ja kuolemaan maan päällä.

Ymmärräthän, että jos Jumala olisi halunnut keskustella lehmien kanssa, hän olisi tullut lehmän hahmossa. Jos Jumala olisi halunnut vaihtaa ajatuksia muurahaisten kanssa, hän olisi syntynyt muurahaiseksi. Jos Jumala olisi halunnut ilmaista itsensä koirille, hän oli ottanut koiran hahmon. Mutta hän halusi vuorovaikutusta ihmisten kanssa, joten hänestä tuli yksi meistä – ihmisolento. Nyt minä voin katsella Jeesusta ja sanoa: ”Juuri noin Jumala haluaa minun elävän. Juuri tuollainen Jumala on”. Kun opin tuntemaan Jeesuksen, tulen tietämään, että hän ei ole jokin persoonaton voima taivaan avaruudessa.

Miten hän tuli maan päälle? Samalla tavalla kuin me kaikki: synnytyskanavan kautta. Miksi? Siksi, että kukaan ei pelkää vauvaa. Jumala ei tullut pelottelemaan sinua, vaan pelastamaan sinut. Joten hän tuli tähän maailmaan samalla tavalla kuin mekin: syntymisen kautta. Raamattu sanoo, että Jeesus tuli ihmisiä etsimään ja pelastamaan. Kun sinä olet kulkenut etsien, hänkin on ollut etsimässä sinua. Joulun ihme ei löydy Kauppakadulta – se löytyy Betlehemistä. Hän sanoo: ”Minä annan sinulle menneisyytesi anteeksi, minä annan sinulle mielenrauhan tänään ja vakaan ja varman tulevaisuuden ikuisuudessa”. Siinä ovat hänen lahjansa. Sinä saatat ihmetellä: ”Miten minä saan nuo lahjat?” Ne on kaikki kääritty lahjapaperiin Kristuksessa. Lue tämä ääneen: Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne (Jer.29:13 KR33).

Jos et saa tästä muuta irti, ymmärrä edes tämä. Sinä merkitset Jumalalle paljon. Sinun ongelmasi ovat Jumalalle tärkeitä. Sinun kipusi vetää hänen huomionsa puoleensa. Sinussa olevat mahdollisuudet ovat Jumalalle merkittäviä asioita.

Jumala tuli maan päälle ihmishahmossa ja hän etsii sinua, kun sinä etsit häntä. Mikä olisikaan parempi aika vuodesta tehdä tuttavuutta kuin joulu? Hän sanoo: ”Etsikää minua”. Pari tuhatta vuotta sitten eräät viisaat miehet etsivät Kristusta. Ja viisaat ihmiset etsivät Kristusta edelleenkin. Haastan sinua olemaan viisas ihminen tulevana uutena vuotena ja etsimään joulun Herraa Kristusta, sillä Jumala sanoo: Etsikää niin te löydätte. Se on hänen lupauksensa. Se on hänen lahjansa sinulle.

Saatat lukea tätä artikkelia eri syistä. Olkoon syy, mikä tahansa, haluan sanoa tämän: et lue tätä sattumalta. Tuhansia vuosia sitten, paljon ennen kuin sinä synnyit, Jumala tiesi, että lukisit hänestä juuri tässä, juuri nyt – joulun aikaan. Hän puhuu näitä sanoja sinulle, jotta voisi vetää sinun huomiosi puoleesi edes viideksi minuutiksi voidakseen sanoa sinulle: ”Minä todella välitän sinusta! Tiedän sinusta kaiken. Näin sinun syntymäsi. Tiedän, koska sinä kuolet. Tiedän kaiken siltä väliltä. Loin sinut määrättyä tarkoitusta varten ja minulla on suunnitelma sinun elämääsi varten. Elämällä on tarkoitus, kun annat Minun suunnitelmani toteutua ja kehität suhteen Minun kanssani. Minä rakastan sinua ja haluan täydestä sydämestäni sinun oppivan tuntemaan Minut, niin että lähetin Poikani maan päälle kaksi tuhatta vuotta sitten näyttämään sinulle, millainen Minä olen.”

Se, mistä tässä on kysymys, ei ole uskonto. Nyt ei puhuta uskonnosta. Uskonto on ihmisen yritystä päästä Jumalan tuntemiseen. Oikea jumalasuhde syntyy, kun sinä opit tuntemaan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisella tasolla ja hänestä tulee sinulle ystävä. Et pelkää kuolla, kun tiedät, millainen Jumala sinulla on.

Eipä merkitse paljonkaan, millainen tausta sinulla on. Saatat olla katolinen, voit olla hindu tai buddhalainen, sinä voit olla juutalainen tai sinulla on protestanttinen tausta – ehkäpä sinulla ei ole uskonnollista taustaa ollenkaan. Ei sillä ole suurta väliä. Tällä on väliä: oletko muodostanut henkilökohtaisen suhteen Kristuksen kanssa? Sillä kaikki nuo lahjat: anteeksianto, mielenrauha ja ikuinen elämä, on Hänen kauttansa kääritty lahjapaperiin.

Voitko kuvitella, että saat joululahjan, mutta et koskaan avaa sitä? Sellainen olisi hassua. Tarkoitan, että jos saisin sinulta joululahjan ja sinä tulisit vuoden päästä käymään ja toteaisit, että se on yhä avaamatta – etköhän ajattelisi, että on siinä jokseenkin tärähtänyt kaveri.

”Miksi et ole avannut sitä?”

”No, minä niin tykkään käärepapereista. Minä olen todella ihastunut tähän. Minä luulen, että alan availla sitä varovasti joku päivä…”

Moni alkaa lähestyä joulun Jumalaa vähitellen, tänä jouluna ihan inasen ja ensi jouluna taas ihan pikkuriikkisen ja seuraavana joulunakin ehkä… Olet juhlinut joulua yhtä monena vuonna kuin ikäsi kertoo. Tunnet laulut ja joulukertomukset. Tiedät kaiken, mistä joulussa on kysymys. Mutta et ole koskaan käärinyt auki varsinaista joulun lahjaa.

Mikä tässä mättää? Mikä logiikka tässä on? Jumala sanoo: ”Minä haluan antaa sinulle anteeksi, lahjoittaa sinulle mielenrauhan ja ikuisen elämän” – ja sinä et ole vaivautunut avaamaan koko lahjaa! Ala nyt ottaa asia vähitellen vakavasti.

Sinulle ei koskaan tulla tarjoamaan mitään sen suurempaa lahjaa kuin Jeesus!

Siunattua joulua!

Rick & Kay Warren

Copyright © Rick Warren 2007. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.

Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
http://www.pastors.com/