Mitä odotat joululta? Osa3

Rick and Kay Warren: What Will You Find At Christmas?

Astronautit korjaavat aurinkopaneeleja. Kuva: ESA Hubble.

Astronautit korjaavat aurinkopaneeleja. Kuva: ESA Hubble.

Tänä jouluna voit saada mielenrauhan

Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun lakiasi… Ps.119:165 KR33.

Sanaa ”rauha” käytetään meidän maailmassamme paljon, mutta useimmilla ihmisillä ei ole harmainta aavistusta, mitä se todella tarkoittaa. Haluan sanoa tämän toistamiseen: meidän yhteiskunnassamme ei ihmisillä ole harmainta aavistusta siitä, mitä aito mielenrauha tarkoittaa.

Monille mielenrauha tarkoittaa sitä, että juo juomistaan, kunnes on niin humalassa ja pöhnässä, ettei enää pysty tuntemaan sydämessään minkäänlaista tuskaa.

Joillekin rauha on sitä, että hyppää suhteesta toiseen ja taas toiseen ja seuraavaan toivoen, että löytyisi joku, joka voisi täyttää heidän elämänsä tyhjiön. Mutta kukaan ei koskaan täytä sitä.

Joillekin rauha tulee siitä, että pitää itsensä koko ajan niin kiireisenä, ettei illan tullen ehdi ajatella mitään, ainoastaan romahtaa sänkyyn. Aina jos he ovat hetkenkin hiljaa, samat piinaavat ajatukset, samat pelot kuin aina ja sama kauhea yksinäisyys iskee tajuntaan – eivätkä he pidä siitä fiiliksestä.

On toisia, joille rauha merkitsee työtä ja työtä, tulemista työnarkomaaniksi ja ylisuorittajaksi, jotta he saisivat hankituksi kaikkia menestyksen mittapuita voidakseen näyttää muille, että he ovat jotakin! Mutta heidän sisällään kuiskii ääni, joka sanoo: ”En minä taida oikein olla kukaan”.

Joillekin rauha merkitsee sitä, että kokeilee kaikkia newage -hömpötyksiä, kristallien tuijottelua tai aromaterapiaa, tai lootus-asennossa istumista kaivaen nöyhtää navastaan ja hokien ”Ommmmmmm”. Mutta sellainen ei tarjoa mielenrauhaa sekään.

Haluan kertoa sinulle, mitä todellinen sisäinen rauha on. Todellinen mielenrauha löytyy siitä, että sinulla on välit kunnossa Jeesuksen Kristuksen kanssa, aito suhde Jumalan Poikaan ja olet Jumalan ystävä.

Todellinen rauha löytyy siitä tietoisuudesta, että vaikka tekisin mitä, niin Jumala rakastaa minua.

Todellinen rauha on siinä, että vaikka tapahtuisi mitä vaan, minä tiedän, että Jumala ei jätä minua yksin. Hän on aina minun kanssani.

Todellinen rauha on siinä, että vaikka mitä tapahtuisi tulevana Uutena Vuotena, tai tulevina vuosina, minä tiedän, että saan Jumalalta voimaa ottaa sen vastaan.

Todellinen rauha on sitä, että elää Jumalan sanan, Raamatun, mukaan ja voin siten välttää paljon turhia vaikeuksia ja kipuja ja huonoja tapoja, jotka sekoittaisivat elämäni.

Todellinen rauha merkitsee, että opetan omille lapsilleni Jumalan sanan periaatteita perustaksi heidän elämälleen, jotta he voivat tehdä oikeita ratkaisuja elämässään ja minä voin sanoa: ”Jukra, olenpa ihan ylpeä heistä. En ollut edes neuvomassa ja lapseni osasivat tehdä tuollaisen ratkaisun ihan itse”. Se on todellista rauhaa.

On olemassa kolme asiaa, jotka ryöstävät meiltä sisäisen rauhan: syyllisyys, murehtiminen ja kaunaisuus. Ensinnäkin syyllisyys. Sinun ei tarvitse kulkea ympäriinsä kaiken aikaa syyllisenä. Jumala sanoo: ”minä lähetin Vapahtajan pyyhkimään pois sinun syntisi, joten sinä saat anteeksi”. Jeesus antaa meille puhtaan omantunnon. Jos sinä et ole puhdistunut synneistäsi uskomalla Jeesukseen, syyllisyys ryöstää sinulta sinun rauhasi.

Murehtiminen myös varastaa meiltä rauhan. Saatat tuntea raskasta kipua sydämessäsi paraikaa, koska joulun aika nostaa esiin kaikenlaisia kivuliaita muistoja. Saatat muistella jonkun läheisesi menetystä tai isää tai äitiä, joka hylkäsi sinut, tai avioeroa jonka jouduit kokemaan, tai puolison tai lapsen kuolemaa. Sinulla on murheita, jotka varastavat sinulta ilon ja rauhan. Jos sinulla on tällaisia tuskallisia asioita mielessäsi, haluan sanoa sinulle, että olen pahoillani, että sinun tarvitsee tällaista kipua kokea. Todella olen. Mutta Jumala välittää sinusta vieläkin enemmän kuin minä. Hän näkee sinun sisäisen tuskasi ja tietää siitä kaiken. Sinun ei ollut koskaan tarkoitus kestää kaikkea tuota yksin. Ei koskaan! Jumala haluaa, että me annamme kaikki murheemme hänen kannettavakseen ja hän pitää meistä huolen. Anna siis hänelle huolesi ja ongelmasi ja ota vastaan rauha sisimpääsi. Luovuta kaikki murheesi Herran kannettavaksi.

Sitten on kauna – myös kaunaisuus ryöstää meiltä rauhan. Kaunaisuus saa meidät hautomaan kostoa. Tulemme syyllisiksi, kun loukkaamme muita, mutta tulemme kaunaisiksi ja kostonhimoisiksi, kun muut loukkaavat meitä. Elämässä joudut kokemaan loukkaantumisia, kun sinua loukataan joko tahattomasti tai tahallaan. Se, millä tavoin suhtaudut tähän loukkaamiseen, määrittelee pitkälle sen, kuinka onnellinen olet. Oman itsesi tähden ja oman mielenrauhasi tähden, sinun tulee päästää irti noista loukkaantumisen aiheista, sillä sinun kaunaisuutesi ei vaikuta tuohon toiseen henkilöön mitään – se satuttaa vain sinua itseäsi. Sinä vain mietit menneitä, kun he elävät elämäänsä eteenpäin.

Voit antaa menneisyytesi ihmisten loukata sinua tänään eikä sellainen ole kovin viisasta. Sinun pitää päästää irti kaunaisuutta aiheuttavista muistoistasi. Saatat haluta sanoa: ”Mutta hyvä Rick, minä en millään pysty. He loukkasivat minua ihan liikaa. En pysty antamaan heille anteeksi”. Olet oikeassa. Juuri siksi sinä tarvitset Jeesusta Kristusta, sillä vain hän voi antaa sinulle voiman antaa anteeksi. Miksi? Siksikö, että he ansaitsevat sen? Ei, he eivät ansaitse sitä. Mutta sinun tulee antaa anteeksi oman itsesi tähden, jotta voit mennä eteenpäin omassa elämässäsi jäämättä menneisyytesi vangiksi kaunaisuuden, loukkaantumisen tai kostonhalun vuoksi. Voit löytää mielenrauhan, jos olet valmis tekemään asioita, joita Kristus tahtoo sinun tekevän.

Ensi kertaan

Rick ja Kay

Copyright © Rick Warren 2007. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.

Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
http://www.pastors.com/