Mitä odotat joululta? Osa2

Rick and Kay Warren: What Will You Find At Christmas?

Astronautit C. Michael Foale (vas) ja Claude Nicollier huoltavat Hubble-teleskooppia. Kuva: ESA Hubble.

Astronautit C. Michael Foale (vas) ja Claude Nicollier huoltavat Hubble-teleskooppia. Kuva: ESA Hubble.

Tänä jouluna voit saada anteeksi

Tänään on teille… syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Luuk.2:11.

Huomaa tuo sana ”Vapahtaja”. Siitähän joulussa juuri on kysymys. Mutta minkä vuoksi me sitten tarvitsemme Vapahtajaa? No, haluan mennä suoraan asian ytimeen. Raamattu kertoo, että taivas on täydellinen paikka. Siellä ei ole vikoja eikä puutteita, siellä on täydellistä. Siitä syystä sinne pääsee vain ihmisiä, jotka ovat täydellisiä. Jos Jumala päästäisi taivaaseen epätäydellisiä ihmisiä, se ei enää olisi täydellinen paikka. Sen vuoksi minulla ei ole edes yhtä miljoonasta -mahdollisuutta päästä omin avuin taivaaseen, eikä ole sinullakaan. Kadotin mahdollisuuteni olla täydellinen jo kauan sitten. Niinpä Jumalan piti tulla hätiin ja ottaa käyttöön ”suunnitelma B”. Hän lähetti meidän luoksemme Vapahtajan, jotta pääsisimme sisään toisen lipulla. Siinäpä ne hyvät uutiset: teille on syntynyt Vapahtaja!

Eräs pikkupoika kirjoitti kerran kirjeen joulupukille: ”Rakas Joulupukki, minun talossani asuu kolme poikaa, Jorma on kaksi vuotta, Tapio on neljä ja Roni on seitsemän vuotta. Jorma on toisinaan ihan kiltti, Tapio on joskus kiltti ja Roni on kiltti koko ajan. Terv: Roni”.

Sinä olet varmaan huomannut saman ongelman? Kukaan meistä ei ole Roni. Ei kukaan meistä saa täysiä pisteitä. Kukaan ei ole koko ajan täydellinen tai aina oikeassa. Jos meidän takanamme olisi valtavan iso näyttöruutu ja siltä näkisi kaiken, mitä mielessämme liikkuu, mitä olemme sanoneet tai tehneet, suurin osa meistä tuntisi olonsa aivan noloksi. Me kaikki kannamme sielussamme syyllisyyden tunnetta, koska kukaan meistä ei ole täydellinen. Sen vuoksi me tarvitsemme Vapahtajaa.

Jokin aika sitten näin joulukortin, jossa luki: ”Jos meidän suurin tarpeemme olisi ollut saada tietoa, Jumala olisi lähettänyt meille Opettajan. Jos meidän suurin tarpeemme olisi liittynyt tekniikkaan, Jumala olisi lähettänyt meille Tiedemiehen. Jos meidän suurin tarpeemme olisi koskenut rahaa, Jumala olisi lähettänyt meille Talousneron. Jos meidän suurin tarpeemme olisi ollut huvittelun tarve, Jumala oli lähettänyt meille Viihdyttäjän. Mutta sinun suurin tarpeesi on saada anteeksi, siksi Jumala lähetti meille Vapahtajan”.

”Teille on syntynyt Vapahtaja”. Niin, sinulla on mahdollisuus saada anteeksi. Siinä on kaikkein arvokkain lahja, mitä voit saada – puhtaan omantunnon lahja. Nyt joulun aikaan Jumala tarjoaa sinulle mahdollisuutta saada menneisyytesi anteeksi ja mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Siinäpä hyvä uutinen!

Mutta miten minä annan Kristuksen pelastaa minut? Se on yksinkertaista. Rentoudu ja ajattele tätä: …jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi (Ap.t.10:43).

Huomaa, kuinka yksinkertaisesti sanotaan ”jokainen, joka uskoo”. Jokainen sisältää sinut. Sinä vain suostut. Tiedätkö, miten sinä voit antaa Kristuksen tulla Vapahtajaksesi? Sillä tavoin, että myönnät tarvitsevasi häntä.

Kolmen vuoden ajan toimin rantavahtina. Minulle annettiin potkut, kun joka kerta, kun joku nosti kätensä ylös sen tähden, että oli hukkumaisillaan, minä sanoin: ”Hyvä on, minä näen sinun kätesi. Jumala siunatkoon sinua! Onko muita? Siellä on. Jumala siunatkoon sinuakin!”

Okei, se oli vitsi, mutta olin tosiaan aikoinaan hengenpelastajana. Kaikki rantavahdit tietävät, että on vaikeaa pelastaa ketään vedestä niin kauan kuin he yrittävät itse uida – he vain vetävät sinutkin pinnan alle. Sinä uit heidän luokseen ja he huitovat vedessä niin kauan kunnes luovuttavat eivätkä jaksa enää. Sitten kun he ovat hellittäneet räpiköinnistään, kaikki on helppoa – laitat vain käden olkapään ympäri ja uit rantaan. Ei siinä sen kummempaa. Mutta heitä on vaikeaa pelastaa, jos he räpiköivät hullun lailla yrittäen pelastaa itse itsensä.

Olet varmaankin selvillä meidän ongelmastamme? Meillä on aina halu pelastaa itse itsemme. Me luulemme, että voimme raivata tiemme taivaaseen asti. Me sanomme: ”Voi hyvä Jumala, minä olen tehnyt paljon hyvää enkä ole tehnyt mitään pahaa. Huomaathan sinä, että minä olen erilainen kuin toiset!” Ongelma on siinä, että Jumala ei suostu näihin taivutteluihin. Hän sanoo: ”Vain täydelliset ihmiset otetaan täydelliseen paikkaan”. Saatat sanoa: ”Olen minä ainakin parempi kuin Hitler”. No, olethan sinä, sinähän olet parempi kuin minä, jopa. Siitä ei ole epäilystä. Mutta Jumala ei vertaile sinua kenenkään kanssa. Sinä tarvitset Vapahtajaa. Ja se sinulle on varattuna. Kyseessä on ilmainen lahja – ota se vastaan.

Ensi kertaan

Rick & Kay

Copyright © Rick Warren 2007. Julkaistu luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään.

Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa:
http://www.pastors.com/