Nöyryytettynä ja heikkoudessa

karsimys2Sinä olet joutunut kestämään monenlaisia vastoinkäymisiä elämässäsi. Sinun lähelläsi olevat ihmiset miettivät, kuka on tehnyt syntiä, sinäkö vai vanhempasi, kun joudut kärsimään niin moninaisia sairauksia, elämään puutteessa, kärsimään hylkäämisestä, ottamaan vastaan ihmisten pahat puheet ja panettelut. Mutta et sinä ole tehnyt syntiä eivätkä sinun vanhempasi. Sinä olet saanut elää nöyryytettynä ja heikkoudessa ilman omaa syytäsi. Ja nyt Herra, sinun Jumalasi, sanoo sinulle:

Katso, minä olen ottanut pois sinun kädestäsi vihani pikarin, maljan, joka sai jalkasi horjumaan. Sinun ei enää tarvitse juoda siitä. Jes.51:22.

Sinä olet saanut kohdata Kristuksen pelastavan armon ja tulla uskoon. Sinä olet saanut olla hänen opetuslapsensa. Ja mitä sanookaan sana:

Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen… Matt.10:25 KR38.

Katso, Jeesus kärsi kuoleman syntisten tähden, syytön syyllisten puolesta. Hän kärsi julman oikeusmurhan. Kristuksen seuraajana ja opetuslapsena sinullekin tehdään vääryyttä ja sinä joudut kärsimään ihmisten epäoikeudenmukaista kohtelua. Tällä tavoin sinusta tulee hänen näköisensä ja sinä saat heijastaa Kristuksen kirkkautta ympärillesi. Kaiken kärsimyksesi keskellä sinä kirkastat hänen nimeään ilman sanojakin. Kaikki Jumalan pyhät ovat saaneet kokea samanlaisia kärsimyksiä, varsinkin ne, jotka luetaan apostolisiksi kristityiksi ja joiden tunnusmerkki on kärsimys Kristuksen tähden. Paavalistakin Jeesus sanoi: Minä tulen osoittamaan hänelle, että hän joutuu paljon kärsimään minun nimeni tähden. Ap.t.9:16. Samainen Paavali ilmaisi hyvin sen periaatteen, jonka sinäkin olet saanut nahoissasi kokea:

Mutta hän on vastannut minulle: ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. 2.Kor.12:9.

Niinpä sinun tulee ymmärtää: kaikella sinun kärsimykselläsi on yksi tarkoitus: että sinuun asettuisi Kristuksen voima! Ota uskossa vastaan tämä sana ja luota siihen, että Herran voima sinussa vaikuttaa, todistus Jumalan pelastavasta armosta säteilee sinusta ympäristöön ja sinun heikkoutesi tähden moni saa uuden voiman. Jos sinussa tekeekin työtään kuolema, niin heissä tekee työtään elämä, kun Kristuksen elämän todellisuus virtaa sinun kauttasi heidän hyväkseen.

Ylistys hänelle, joka pystyy voimallaan vahvistamaan teitä, niin kuin ilmoittaa evankeliumi, jota minä julistan… Room.16:25.

eSiru