Jumalan sana tekee terveeksi

PDFicon20 Rick Warren: Following God’s Laws Restores Your Health

Tässä kuvassa näkyy kaunis kierteisgalaksi PGC 54493, joka sijaitsee Vesikäärmeen tähtikuviossa. Kuva: ESA Hubble.

Tässä kuvassa näkyy kaunis kierteisgalaksi PGC 54493, joka sijaitsee Vesikäärmeen tähtikuviossa. Kuva: ESA Hubble.

Milloinkaan en unohda sinun säädöksiäsi, ne antavat minulle elämän. (engl. ”elämänilon ja terveyden”). Ps.119:93.

Jumalan sana sisältää käskyjä, joiden tarkoitus on suojella sinua ja varjella sinun elämäsi. Jos Jumala kehottaa tekemään jotakin, sinun on tarkoitus tehdä niin, ja jos Jumala kieltää jotakin, sinun ei silloin pidä tehdä sellaista. Joten miksi sinun kannattaa seurata Jumalan sanan ohjeita? Miksi sinun kannattaa ottaa Raamattu elämänohjeena?

Raamattu on luotettava, sillä se ei muutu. Muoti muuttuu, mielipiteet vaihtuvat – jopa tieteen totuudet muuttuvat. Kun tieteellinen opus menee painoon, se on yleensä vanhentunut! Joitakin viikkoja sitten heitin pois paksun pinon tietokoneen käsikirjoja, koska ne olivat täysin arvottomia ja käyttöön soveltumattomia – kirjoja vääristä käyttöjärjestelmistä ja vääristä ohjelmista. Kaikki muuttuu, mutta Jumalan sana ei muutu, sillä totuus pysyy samana.

Eräässä haastattelussa Alan Shepherd’ilta, ensimmäiseltä amerikkalaiselta astronautilta, kysyttiin ”Mihin sinä luotat?” Hän vastasi: ”Että Jumalan lait ovat muuttumattomia.” Se oli aika hyvä vastaus! Mitäpä siitä tulisi, jos painovoima toimisi vain joka toinen päivä?

Jumalan lait ovat muuttumattomia. Ne eivät vaihtele. Jos sinä haluat tulla jälleen terveeksi tunne-elämältäsi, ihmissuhteiltasi, fyysisesti tai millä tavalla tahansa, sinun tulee luovuttaa elämäsi johtajuus Jeesukselle Kristukselle ja sinun tulee tehdä Jumalan sanasta elämäsi auktoriteetti.

Sinun pitää myös tehdä samoja sitoumuksia kuin Daavid: Olen taivuttanut mieleni täyttämään käskysi, aina ja tinkimättä. Ps.119:112. Milloinkaan en unohda sinun säädöksiäsi, ne antavat minulle elämän. Ps.119:93 KR33. Oletko sinä sitoutunut noudattamaan Jumalan lakeja aina ja kaikissa tilanteissa? Jumala lupaa palauttaa sinun elämänilosi ja terveytesi, jos teet mitä hän käskee ja tuot esiin todellista nöyryyttä, minne menetkin Jumalasi kanssa.

Mieti näitä:

  • Mitkä osat Raamatusta ovat sinulle vaikeimpia noudattaa ja toteuttaa?
  • Millä tavalla olet kokenut Jumalan antavan sinulle elämäniloa, kun olet ollut kuuliainen?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.