Ole puolisosi suurin ihailija

PDFicon20 Rick Warren: Be Your Spouse’s Biggest Fan

Tässä on kokovertailua havaittujen kaasuplaneettojen kesken - Maa vasemmalla. Kuva on kuitenkin vielä taiteilijan tekemä. Kuva: ESA Hubble.

Tässä on kokovertailua havaittujen kaasuplaneettojen kesken – Maa vasemmalla. Kuva on kuitenkin vielä taiteilijan tekemä. Kuva: ESA Hubble.

Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana ”tänä päivänä” on voimassa… Hepr.3:13.

Jos olet naimisissa, Jumala on antanut sinulle erittäin merkittävän tehtävän: olla puolisosi suurin ihailija. Se on tehtävä, jonka vain sinä voit suorittaa Jumalan tahdon mukaan, ja sinun puolisosi kaipaa sitä kipeästi.

Elämme maailmassa, joka on täynnä kritiikkiä. Ei tarvitse kaukaa hakea ihmistä, joka on valmiina lyttäämään meidät maan rakoon.

Sen vuoksi jokainen tällä planeetalla elävä ihminen tarvitsee kipeästi ja säännöllisesti myönteistä palautetta. Sellaisiksi Jumala meidät teki. Jos olet naimisissa, puolisosi tulisi olla yksi noista rohkaisijoista. Jotta sinulla voisi olla kestävä avioliitto, on hyvin olennaista, että sinä ja puolisosi opitte antamaan toisillenne myönteistä palautetta jatkuvasti.

On enemmän kuin todennäköistä, että sellainen oli olennainen osa teidän avioliittoanne sen alkuaikoina. Vain harva ihminen menee naimisiin henkilön kanssa, joka ei oikein millään tavalla osaa antaa myönteistä palautetta. Mutta niin kuin moni muukin asia hyvässä avioliitossa, sekin voi haihtua olemattomiin vuosien saatossa.

Raamattu kehottaa: Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana ”tänä päivänä” on voimassa… Hepr.3:13. Minkälaista rohkaisua sinun pitäisi antaa puolisollesi?

  1. Anna hyvää palautetta puolisosi arvosta. Kun ollaan tekemisissä kodin hengen kanssa, sanan ”arvostaa” tulisi olla korkeassa kurssissa. Sinä nostat muiden ihmisten arvostusta, kun sinä kunnioitat heitä. Kun sinä annat arvoa puolisollesi, autat häntä näkemään, kuinka hän on sinun silmissäsi arvokas ja samalla nostat avioliittosi arvostusta. Huoli masentaa ihmismielen, hyvä sana sen ilahduttaa (Engl.Hyvä sana tekee ihmeitä). Sananl.12:25. Rohkaisun sana voi tehdä ihmeitä sinunkin avioliitollesi – tai mille tahansa ihmissuhteelle elämässäsi.
  2. Anna myönteistä palautetta puolisosi vahvuuksista. Saat parhaan puolen esiin puolisostasi, kun osoitat hänelle, mikä hänessä on paras puoli, et sillä tavalla, että osoittelet hänen huonoja puoliaan. Päätä olla unelmien rakentaja, ei unelmien lyttääjä. Lopulta meistä tulee sellaisia, jollaisia ihmiset sanovat meidän olevan. Ei ole ketään toista puolisosi elämässä, joka voisi vaikuttaa hänen itsetuntoonsa – ja samalla hänen tulevaisuuteensa – enemmän kuin sinä.
  3. Anna myönteistä palautetta puolisosi tekemästä hengellisestä työstä. Anna puolisosi tietää, miten paljon arvostat kaikkea, mitä hän tekee Jumalan valtakunnan hyväksi. Me voimme itse kukin antaa ainutlaatuisen panoksen maailman puolesta. Kannusta puolisoasi, kun hän antaa oman panoksensa. Auta puolisoasi näkemään, kuinka suuren jäljen hän jättää tähän maailmaan Jeesuksen puolesta.

Meillä on käsittämättömän paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten puolisomme ymmärtää oman persoonansa. Voimme käyttää sitä valtaa heidän rakentamisekseen tai heidän lyttäämiseensä. Se on meidän oma valintamme. Se on myös yksi tärkeimmistä valinnoista, joita teemme oman avioliittomme kestävyyden suhteen.

Mieti näitä:

  • Mistä puolisosi voisi antaa sinulle myönteistä palautetta?
  • Mikä estää meitä antamasta jatkuvasti hyvää palautetta puolisollemme?
  • Mistä asiasta sinä voisit rohkaista puolisoasi useammin?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.