Pyhä Henki asuu meissä, osa5

PDFicon20 Matthew Mitchell: The Holy Spirit Dwells Inside of Us

Tämä perhosta muistuttava sumu NGC 7026 löytyy Joutsenen tähtikuviosta. Se on syntynyt räjähtäneen tähden jäänteistä. Kuva: ESA Hubble.

Tämä perhosta muistuttava sumu NGC 7026 löytyy Joutsenen tähtikuviosta. Se on syntynyt räjähtäneen tähden jäänteistä. Kuva: ESA Hubble.

30.maaliskuuta 2008

Joh. 14:16-17

Pyhä Henki tekee meidät onnellisiksi.

Pyhä Henki tekee meidät pyhiksi.

Pyhä Henki tulee meihin asumaan kuin kotiinsa.

4. tämä totuus antaa meille toivon

En tiedä, käsititkö vai et, mutta jokaisessa sanankohdassa, jota olen lainannut, on viittaus ylösnousemukseen. Ensimmäisessä sanottiin, että Pyhä Henki olisi kanssamme ikuisesti. Roomalaiskirjeen 8. luvussa, jae 11, sanotaan, että Pyhä Henki herätti Jeesuksen kuolleista ja asuu meissä. Ja tässä viimeisimmässä  sanottiin: Jumala on herättänyt kuolleista Herran ja on voimallaan herättävä meidätkin. 1.Kor.6:14. – Siis koska Pyhä Henki asuu meissä, meillä on ruumiimme puolesta takuuvarma pääsy ylösnousemukseen. Jonakin päivänä (hyvin piankin) saamme uuden ikuisen ruumiin, joka on Pyhän Hengen pysyvä asunto.

Juhlimme hiljattain ylösnousemuksen aamua pääsiäissunnuntaina. Ja tänä aamuna lauloimme ”Hän elää”.

Ja jonain kauniina päivänä kuljen virran poikki, painin viimeisen painin kipuni kanssa, ja sitten kun kuolema johtaa minut voittoon, saan nähdä kirkkauden maan ja tiedän – hän elää!

Se on oleva ihmeellistä! Mutta on jotakin vielä enemmän. Emme ainoastaan mene taivaaseen, kun kuolemme. Ei, vaan eräänä päivänä saamme uuden ruumiin, jossa elämme uudessa taivaassa ja uudessa maassa. Uusi ruumiimme on samanlainen kuin Jeesuksen ruumis. 1.Kor.15 kutsuu sitä ”hengelliseksi ruumiiksi”, joka ei tarkoita aineetonta ruumista, vaan se tarkoittaa, että sitä ruumista hallitsee ja sen tekee eläväksi Jumalan Pyhä Henki, joka siinä asuu.

Ja siinä, rakkaat ystävät, on meidän toivomme! Koska hän elää, mekin saamme elää. Sellainen elämä on elämisen arvoista ja se on kuolemankin arvoista. Mihin sinä olet asettanut toivosi tänään? Mihin sinun toivosi huipentuu? Huipentuuko se ylösnousemukseen?

Viime viikolla saimme vastauksen yhteen hartaaseen rukoukseemme. Tapahtui niin, että raskas poikani, Peter David, joka on ollut ”kadonnut lammas”, on nyt löytynyt, sillä hän on tullut uskomaan Jeesukseen Kristukseen omana pelastajanaan. Vaimollani oli tilaisuus kysyä häneltä, uskooko hän Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen, ja hän sai etuoikeuden johtaa poikansa rukouksessa uskon tielle. Olemme innoissamme tästä pojasta. Ja hänen löytämästään toivosta.

PDFicon20Jeesus Kristus kuoli ristillä maksaakseen jokaisen ihmisen synnit, joka kääntyy ja uskoo häneen. Ja kun teemme niin, Pyhä Henki tulee ja ottaa meidät asunnokseen.

Tämä totuus tekee meidät iloisiksi. Ainakin sen pitäisi. Ja tämä totuus tekee meistä pyhiä. Sillä meidät on tehty Pyhän Hengen temppeliksi ja asunnoksi. Tämä totuus saa meidät myös asettamaan toivomme siihen, että pääsemme tulevaan ylösnousemukseen.

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell’in blogista Hot Orthodoxy.