Hän rakasti meitä ensin

Francis Frangipane: We Love Because He First Loved Us
Suomeksi: Me rakastamme, koska Hän rakasti meitä ensin

Tämä NGC 201 on kierteisgalaksi, jota on havainnoitu jo 1700-luvulla. Se kuuluu galaksiryhmään, joka ajan oloon sulautuu yhdeksi jättigalaksiksi. Kuva: ESA Hubble.

Tämä NGC 201 on kierteisgalaksi, jota on havainnoitu jo 1700-luvulla. Se kuuluu galaksiryhmään, joka ajan oloon sulautuu yhdeksi jättigalaksiksi. Kuva: ESA Hubble.

Rakastatko sinä Jeesusta Kristusta? Onko sydämessäsi alue, joka ei ainoastaan hyväksy älyllisesti, että Kristus kuoli puolestasi, vaan joka todella rakastaa Häntä sen vuoksi, minkä hinnan hän sinusta maksoi?

Rakastatko hänen sanaansa ja arvostatko häntä sen vuoksi, että hän on niin monta kertaa pelastanut sinut niistä vaikeuksista ja taisteluista, joihin jouduit usein omien syntiesi tai tyhmyytesi tähden? Rakastatko siksi, että hän rakastaa sinua ehdottomalla rakkaudella, kun käännyt hänen puoleensa? Hän on antanut sinulle anteeksi kaikki synnit, joita olet tehnyt. Kuinka voisit olla rakastamatta häntä?

Aivan liian monien kohdalla Jeesuksen tunteminen ei edisty syvemmälle kuin sen tosiasian tunnustamiseen, että hän on historiallinen henkilö. Hänen rakastamisensa on kuitenkin heille hyvin etäinen, melkein epäluonnollinen asia. He lausuvat hänen nimeään turhaan ja jopa vihassa ja käsittämätöntä kyllä: käyttävät sitä kiroamiseen. Toisaalta, kun sinä lausut Jeesuksen nimen, sen pelkkä sointi rauhoittaa sinun sydämesi levottomuutta. Nuo toiset pilkkaavat hänen oikeamielisyyttään ja he iloitsevat laittomuuksista. Sinä kuitenkin rakastat vanhurskautta silloinkin, kun koet olevasi alamittainen omien hengellisten tavoitteittesi suhteen.

Se tosiasia, että sydämessäsi on rakkaus Jeesukseen, vaikka se rakkaus olisi epätäydellistä, todistaa sinusta jotakin hyvin elinvoimaista. Sinun rakkautesi häneen on herännyt ja kasvanut Jumalan rakkaudesta sinuun. Elävä Kristus on aidosti lähestynyt sinua ja ilmestynyt sinulle. Niin kuin on kirjoitettu: Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. 1.Joh.4:19.

Tänä päivänä kristityt kiistelevät opista ja jakautuvat lopun ajan oppien vuoksi. Kiinnittäkäämme kuitenkin huomiomme paljon syvempään asiaan: rakastammeko me kukin Jeesusta Kristusta? Jos niin on, silloin meidän rakkautemme häntä kohtaan on tulosta hänen rakkaudestaan meihin. Ymmärräthän, että paras todiste siitä, että me todella tunnemme Jeesuksen Kristuksen, ei tule niistä tutkinnoista, joita kehystämme seinällemme, vaan siitä rakkauden määrästä, joka meidän sydämessämme palaa Häntä kohtaan.

Rakastatko sinä häntä? Jos niin on, silloin sinun rakkautesi on sinun vastauksesi siihen hellittämättömään Jumalan rakkauden lämpöön, jota hän sinulle osoittaa. Hän sanoo: Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät (Joh.15:16). Hän sanoo myös: Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä (Joh.6:44). Jopa se, että tulimme hänen luokseen, oli tulosta hänen rakkaudestaan meitä kohtaan.

Kun sanon ”rakastan sinua, Jeesus”, se johtuu siitä, että kerran, kauan sitten, kun en vielä tuntenut häntä, ennen kuin mitenkään edes erotin hänen ääntään tai tunnistin hänen vaikutuksensa elämässäni, hänen rakkautensa veti minua hänen sydämensä puoleen. Niin, tiedän, että en ole arvollinen, mutta Kristus rakasti minua silti. Totta tosiaan ei minulla ole mitään omaa vanhurskautta, mutta kuvittelisin, että taivaassa oli kerran hetki, jolloin Poika kääntyi taivaallisen Isänsä puoleen ja sanoi: ”Rakastan Francisiä. Haluan tuoda hänet tyköni, näyttää hänelle minun tieni ja tulla hänen elämänsä voimaksi.”

Älä koskaan epäile, rakastaako Jumala sinua. Katso mieluummin omaa sydäntäsi. Rakastatko häntä? Jos niin on, sinun rakkautesi häntä kohtaan on todiste siitä, että hän rakastaa sinua. Me rakastamme, koska hän ensin rakasti meitä.

Taivaallinen Isämme, auta meitä pysähtymään, imemään tietoisuuteemme sinun määrätietoisen rakkautesi vaikutus. Anna hänen ihmeellisen rakkautensa vaikuttaa meissä, mitä ajattelemme ja kaikkea mitä teemme ja mitä meistä tulee: olenhan minä rakkaani oma ja hän on minun. Rakkaus on sinun lippusi minun ylläni. Anna sinun ylenpalttisen armosi siunata elämääni kunnes minä koko sydämestäni rakastan sinua niin kuin sinä olet rakastanut minua.

Francis Frangipane

Copyright 2005 Arrow Publications.

Julkaistu luvalla. Francis Frangipane toimii pastorina Yhdysvalloissa, Cedar Rapidsissa, Iowassa. Hänen nettisivujensa osoite on http://www.frangipane.org/

Tämä artikkeli on julkaistu aiemmin suomeksi täällä.