Hän kulkee sukkasillaan

lahja2Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä. 1.Tim.4:8.

Terveen uskon yksi keskeinen piirre on se, että Jeesus on siinä keskipisteessä. Jos elät terveessä uskossa, aina kun jokin ongelma tulee eteesi, sinä käännyt Herran puoleen. Sitä oudompaa on nähdä ihmisiä, jotka pyytävät itselleen kaikenlaisia taivaan lahjoja, mutta eivät koskaan tunnu menevän Jeesuksen luo pyytämään niitä. He rukoiluttavat kyllä ihmisiä asioillaan. Heidän tarpeensa on selkeä ja tavoite on kirkas – jokin maallinen asia. Mutta jotenkin siitä puuttuu se usko, joka aidosti kääntyy Jumalan puoleen.

Toinen yleinen ongelma on kiittämättömyys. On ihmisiä, jotka elävät Jumalan lahjojen keskellä. He ovat naimisissa (tai ainakin ovat olleet) ja heillä on lapsia. Heillä on työpaikka lamankin aikana. Kun heitä kohtaa jokin elämän takaisku, kuten sairaus, he eivät huomaa asuvansa korkean elintason maassa, jossa on hyvä terveydenhuolto. Täällä Suomessa saa esimerkiksi maailman parasta syöpähoitoa ja kaiken puoli-ilmaiseksi. Jos emme näe Jumalan hyvyyttä menneisyydessämme ja nykyhetkessämme, kuinka voimme luottaa Jumalan hyvyyteen etukäteen!

Paavali toteaa, että ”uskosta on hyötyä kaikkeen”. Usko on niin hyödyllistä, koska se näkee, kuinka Jumala toimii. Uskon silmin näemme Jumalan hyvyyden, kun hän auttaa meitä arjen keskellä. Usko havaitsee Jumalan teot sielläkin, missä hän kulkee sukkasillaan, hiljaisesti, melua pitämättä. Se vaan on Jumalan tapa osallistua elämäämme. Kun hän palvelee meitä, hän ei soitata torvea edellään. Hän ei kuuluta omaa kunniaansa – se on sinun tehtäväsi. Hän toimii hiljaisesti, kulissien takana. Hänen hyvä kätensä on näkymätön, hänen rakastava äänensä niin hiljaa kuiskaava, että emme häntä huomaa. Mutta usko auttaa meitä näkemään Jumalan teot ja huomaamaan hänen läsnäolonsa meidän elämässämme. Uskon hedelmä on vanhurskaus, rauha ja ilo (Room.14:17). Uskon hedelmä on myös kiitollisuus. Jos sinulla on vaikeuksia nähdä Jumalan tekoja elämässäsi, sana kehottaa: osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. Ilm.3:18.

Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. 1.Tess.5:18.

eSiru