Opi tuntemaan Jumalaa paremmin

PDFicon20 Rick Warren: Get to Know God Better

Tässä on kahden galaksin kolari meneillään Ison Koiran tähdistössä. Kuva: ESA Hubble.

Tässä on kahden galaksin kolari meneillään Ison Koiran tähdistössä. Kuva: ESA Hubble.

Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa. Fil.3:10.

Sinut luotiin elämään Jumalan yhteydessä ja jos luulet, että voit elää onnellista elämää pyrkimättä tuntemaan Jumalaa paremmin, silloin petät itseäsi. Onnellisuus syntyy siitä, että oppii joka päivä tuntemaan Jumalaa hieman enemmän.

Paavali ymmärsi tämän. Hän sanoi filippiläisille (Fil.3:10 AMP vapaan käännöksen mukaan) ”Minä olen päättänyt, että pyrin vähitellen tuntemaan häntä yhä syvemmin ja läheisemmin, että käsittäisin hänen persoonansa ihmeet, tunnistaisin ja ymmärtäisin ne entistä vahvemmin ja selvemmin.”

On selvä ero siinä, että tietää jonkun tai tuntee hänet. Tiedän Justin Bieberistä ja Kim Kardashianista enemmän kuin haluaisinkaan, mutta en tunne kumpaakaan. Tunnen vaimoni ja lapseni, koska olen elänyt heidän kanssaan. Minulla on heihin läheinen suhde.

Paavali pyrki pääsemään ”syvään ja läheiseen suhteeseen” Jumalan kanssa, koska hän oli jo tullut tekemisiin Herran kanssa, ja hän käytti aikaa voidakseen tuntea häntä yhä paremmin.

Et opi tuntemaan Jumalaa sattumalta. Sen on oltava ”määrätietoinen tavoite”. Se on jotakin, jolle sinun on tehtävä jotain. Sinun pitää sijoittaa siihen aikaasi.

Usein vain olemme liian kiireisiä ja kiire pilaa suhteiden hoitamisen. Se tuhoaa sinun välisi perheesi kanssa ja se tuhoaa sinun jumalasuhteesi.

Jotta voisit oppia tuntemaan Jeesusta, sinun pitää viettää aikaa hänen kanssaan. Jos haluat viettää aikaa hänen kanssaan, sinun on varattava aikaa häntä varten. Varaa siis 5-10 minuuttia aikaa joka aamu keskittyäksesi hoitamaan jumalasuhdettasi ja pidä huoli, että et ole kiireinen eikä sinun mielesi hosu muita asioita. Keskity olemaan hiljaa ja se voi mullistaa elämäsi.

Mieti näitä:

  • Mitä sinä teet joka päivä 15 minuuttia? Onko se tärkeämpää kuin viettää aikaa Jumalan kanssa?
  • Kuinka sinun pitäisi muuttaa aikataulujasi, jotta saisit varatuksi aikaa hengellistä elämääsi varten?
  • Mitkä häiriötekijät uhkaavat sinun ajankäyttöäsi, ettet saa varatuksi aikaa Jumalaa varten?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.