Se on kaikki siinä!

PDFicon20 Edward Waken: ”It’s in There!”

Suuri Magellanin pilvi on galaksimme seuralainen ja osa siitä on saatu tässä kuvassa esiin varsin värikkäänä otoksena. Kuva: ESA Hubble.

Suuri Magellanin pilvi on galaksimme seuralainen ja osa siitä on saatu tässä kuvassa esiin varsin värikkäänä otoksena. Kuva: ESA Hubble.

Muistan 80-luvulta spagettikastikkeen mainoksen, jossa sanottiin, että tämä purkissa myytävä kastike oli saman veroista kuin äidin tekemä kastike ja maistui ihan yhtä hyvältä. Tämän kastikkeen mainoslause oli: ”Se on kaikki siinä!”

Kaikki uskovat eivät oikein luota, että heillä on koko hengellinen ’kastike’ hallussaan voidakseen olla päteviä uuden liiton pappeja (2.Kor.3:6). Tämä uskomus on johtanut siihen, että kristityt ovat enemmänkin passiivisia kirkossa kävijöitä kuin palavia opetuslapsia, jotka uskovat, että Jumala on yliluonnollisesti muovannut jokaisen seuraajansa olemaan voimallisia hengellisen työn tekijöitä (diakoneita tai sanan palvelijoita) vaikuttaakseen väkevästi tässä maailmassa.

Jos pätevyys suodaan vain harvoille koulutetuille ja valituille, maailman hyväksi koituva vaikutus on rajattu toteutumaan vain sellaisissa seurakunnan kokoontumisissa, joita johtaa ’oikein pätevöityneet’ ihmiset. Tänä päivänä monet ajattelevat, että heidän täytyy mennä käymään pyhissä rakennuksissa, jotta he voisivat kokea varmuudella pyhyyden läsnäoloa. Mutta opettaako sana meitä näin?

Minä istutin sinut, olit jalo viiniköynnös, olet kasvanut parhaimmasta siemenestä. Jer.2:21.

Kun Jumala valitsi Israelin kansan, hän tarkoitti, että jokainen israelilainen olisi uskollinen Jumalan voiman ja vaikutusvallan siemen siinä maassa, jonka he asuttivat. Jumala loi heidät kaikkein parhaasta raaka-aineista, jotta he voisivat kasvaa ja tuottaa sellaista hyvyyden satoa, jota ei voitaisi tuottaa irrallaan Jumalasta.

Uudessa testamentissa Jumala tuo esiin tämän totuuden voimallisilla tavoilla.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden. Ef.1:3-5 (korostus minun).

Jokaisella uskovalla on siis kaikki siunaukset, joita Jumala ylipäätään voi antaa. Hän siunasi jokaista seuraajaansa ”rakkaudessaan”. Jumala on hyvillään, kun hän voi jakaa kaikille seuraajilleen (sinullekin) kykyä tehdä suoran ja vahvan vaikutuksen niihin yhteisöihin, joissa kulloinkin elävät.

Hänen jumalallinen voimansa on antanut meille lahjaksi kaiken, mikä kuuluu tosi elämään ja jumalanpelkoon. Olemmehan päässeet tuntemaan hänet, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja voimallaan. 2.Piet.1:3.

Sinut on siis varustettu siitä hetkestä alkaen, kun lähdit seuraamaan Jeesusta Kristusta, kaikilla tarvittavilla lahjoilla, jotta voit olla voimallinen ase Jumalan kädessä. Tämän saa aikaan Jumalan voima. Tietenkin kypsyys, tieto ja kokemus karttuvat elämän aikana jokaisen kohdalla, kun Pyhä Henki ja hengelliset kasvattajat auttavat, mutta uskoon tulomme alusta asti meillä on ollut kaikki tarvittava tehdäksemme vaikutuksen tähän maailmaan.

”Se on kaikki siinä!” Taivaan antama kyky olla pätevä uuden liiton pappi on sinussa jo nyt. On sinun vastuullasi elää se todeksi. Meidän jokaisen tulee löytää se tapa, jolla kaikki Jumalan antamat ihmeelliset ominaisuudet voidaan elää todeksi tämän elämämme aikana. Sinun elämäsi merkitsee Jumalalle paljon ja myös niille ihmisille, joita ympärilläsi on. Sinä olet pysyvä mahdollisuus Jumalan kädessä, ja hän haluaa, että sinä tuot auliisti esiin tätä syvällistä totuutta elämäsi kautta. Kristukselle annettu elämä, joka vaikuttaa voimakkaasti, on tarkoitettu niin uskossaan vanhoille kuin nuorille ja hengellisesti kypsään ikään päässeillekin.

Elämässä joudumme kohtaamaan rikkaruohoja ja erilaisia paineita, jotka vastustavat tätä kutsumustamme, ja varastavat, tappavat ja tuhoavat (Joh.10:10) tätä kyvykkyyttämme. Voimme päättää uskoa siihen valheeseen, että emme kykene (olemme liian syntisiä, emme ole tarpeeksi koulutettuja tai olemme yksinkertaisesti liian tavallisia ihmisiä), tai voimme uskoa siihen totuuteen, että sinussa oli kaikki se, mitä Jumala on antanut, heti siitä hetkestä, kun sinä liittouduit hänen kanssaan.

Kumpaan siis sinä uskot? Uskotko, että sinun on määrä elää tavallinen vai epätavallinen elämä? Otatko kantaaksesi vastuun siitä, että tutkit yhdessä Jeesuksen kanssa, kuinka voit elää todeksi tämän totuuden elämäsi kautta, vai aiotko elää passiivisesti ja katsella muiden touhuja, kun he pyrkivät siihen, mihin sinun olisi ensi kädessä pitänyt pyrkiä? Etenetkö kohti totuuden esiin tuomista vai juututko paikallesi ja jäät hengellisesti hedelmättömäksi?

Haluan rohkaista sinua menemään päättäväisesti eteenpäin, vaikka et tiedäkään aina, mitä tehdä. Päätä ottaa riski ja rakastaa syvemmin kuin osasit kuvitella olevan edes mahdollista. Tuo esiin elämäsi kutsumus jopa torjutuksi tulemisen ja epäonnistumisen uhallakin ja näe, kuinka Jumala tukee ja kannustaa sinua. Hän on jo antanut sinulle kaiken, mitä tarvitaan, että voit elää tällä tavalla. Kun me näemme maailman täyttyvän uskovista, jotka elävät todeksi tätä totuutta, näemme Jumalan tulevan kirkastetuksi enemmän kuin koskaan ennen.

Siihen aikaan minä, Herra, tutkin Jerusalemin tarkoin soihduilla valaisten ja rankaisen niitä miehiä, jotka juomisen pöhöttäminä lojuvat raskaan viininsä ääressä ja sanovat itsekseen: ”Ei Herra tee hyvää eikä pahaa.” Sef.1:12.

Sitten on siemen, joka kylvettiin ohdakkeiden sekaan. Se tarkoittaa niitä, jotka kuulevat sanan mutta joissa sana ei tuota satoa, koska tämän maailman huolet ja rikkauden petolliset houkutukset ja muut mielihalut saavat heissä sijan ja tukahduttavat sanan. Mark.4:18-19.

Ed Waken

Copyright © Edward Waken 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Thoughts Out There by Ed